24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn nou dosar pentru doljeanul Cioroianu

Un nou dosar pentru doljeanul Cioroianu

Marian Cioroianu, românul acuzat de implicare în uciderea fiului cel mare al preşedintelui Ciadului, va fi cercetat într-un nou dosar, după ce, la sfârşitul anului 2008, s-a autodenunţat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, a declarat avocatul Adrian Georgescu. Autodenunţul se referă la portul ilegal al pistolului reţinut de autorităţi şi, potrivit avocatului lui Cioroianu, a fost înregistrat pe 29 decembrie 2008, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, urmând să fie transmis procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, competenţi în acest caz.

Noul dosar ar putea amâna extrădarea fostului luptător din Legiunea Străină. Biroul Interpol urmează să-l extrădeze în Franţa pe Cioroianu, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat mandatul european de arestare emis de autorităţile franceze, pentru a fi judecat în legătură cu asasinarea fiului preşedintelui Ciadului, pe 2 iulie 2007, la Paris.

Marian Cioroianu, de 42 de ani, originar din comuna Goicea, judeţul Dolj, a fost reţinut de autorităţile române, la sfârşitul lunii noiembrie 2008, într-o pensiune din localitatea Sânsimion de lângă staţiunea Tuşnad-Băi. El era considerat deosebit de periculos, având atribuit cod de periculozitate maxim. Câteva zile a fost monitorizat de ofiţerii de la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative. Asupra lui Cioroianu au fost găsite un pistol cu glonţ şi un arc, ambele arme fiind acum în custodia autorităţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS