10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Oglindă pentru vedere la 360 de grade

O societate comercială americană a scos la vânzare o oglindă care îi permite utilizatorului să vadă la 360 de grade în jurul său, informează site-ul zigonet.com. Invenţia, comercializată de firma Old Fashioned Values din Kansas City, este compusă din şapte oglinzi individuale care se „întind“ în jurul persoanei care se priveşte, permiţându-i să-şi vadă perfect în acelaşi timp şi faţa, şi ceafa. Oglinda principală este fixată pe perete, iar celelalte sunt prinse pe două braţe extensibile. Există un mecanism ce permite braţelor să „încercuiască“ persoana care foloseşte oglinda, astfel încât aceasta să vadă foarte bine. Braţele sunt pliabile, iar cele şase oglinzi suplimentare se ascund în spatele celei principale, pentru a ocupa cât mai puţin loc posibil. Produsul costă aproape 19 euro, dar deocamdată nu este disponibil decât în Statele Unite şi în Marea Britanie.

 

Închis pentru că a tras cu bile de paintball

Un american a ajuns în închisoare după ce a tras cu câteva bile de paintball în maşina unui prieten de-al său, informează site-ul cyberpresse.ca. Bărbatul le-a explicat poliţiştilor că nu a vrut să facă nici un rău. A intenţionat doar să-şi convingă prietenul să nu se urce la volan în stare de ebrietate. Un locuitor din oraşul Kennewick a chemat poliţia pentru a semnala prezenţa unui bărbat care trăgea cu o armă de paintball în parbrizul maşinii sale. Luat la întrebări de reprezentanţii forţelor de ordine, Shawn Wallace, de 41 de ani, şi-a motivat gestul explicând că a fost o modalitate originală de a-şi convinge prietenul să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice. Numai că poliţiştii au considerat că gestul său a fost deplasat şi că ar fi putut găsi altă soluţie pentru această problemă. Acuzat de deţinere ilegală de arme şi de comiterea unei infracţiuni minore, Wallace a fost arestat şi pus în detenţie într-o închisoare din comitatul Benton.

 

Masori plătiţi pentru relaxarea poliţiştilor

Poliţia din comitatul englez Sussex va plăti masori profesionişti a căror datorie va fi aceea de a-i relaxa pe agenţii care lucrează la centrele unde se primesc apeluri de urgenţă. După cum informează site-ul zigonet.com, şefii poliţiei din comitat au ajuns la concluzia că angajaţii care răspund la apelurile de urgenţă au nevoie de relaxare pentru a scăpa de presiunea la care sunt supuşi în fiecare zi. Se pare că masorii vor fi plătiţi cu 10.000 de euro pe an, o sumă care, bineînţeles, a provocat reacţii violente în rândul membrilor parlamentului şi al liderilor de sindicat. Mark Wallace, directorul campaniei botezate „Alianţa Contribuabililor“, şi-a exprimat deja părerea, declarând că „se cheltuiesc inutil nişte bani care ar putea fi folosiţi pentru lupta împotriva infracţiunilor şi pentru protecţia cetăţenilor“.

 

Vila lui Queen Latifah, călcată de hoţi

Actriţa Queen Latifah a rămas fără bijuterii în valoare de 10.000 de dolari după ce hoţii au pătruns în vila ei de lux din Tobago, informează site-ul starpulse.com. Actriţa, al cărei nume adevărat este Dana Owens, se afla în vacanţă în Tobago împreună cu o prietenă şi a avut neplăcuta surpriză să constate că locuinţa ei de lux a fost călcată de hoţi. Potrivit raportului poliţiei, Queen Latifah s-a întors într-o seară în camera ei şi a constatat că din vilă lipseau o brăţară, un lanţ de aur, două inele de aur şi un inel de argint. Poliţia a fost imediat alertată şi atât reprezentanţii legii, cât şi paznicii cartierului de vile au început cercetările. „Au fost efectuate mai mult percheziţii şi acum încercăm să găsim bijuteriile şi să le înapoiem lui Queen Latifah. Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, este vorba de cineva din interior şi în prezent depunem toate eforturile pentru a găsi hoţii“, a declarat un reprezentant al poliţiei din Tobago.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS