Româncă rănită în Fâşia GazaO româncă a fost rănită în urmă cu câteva zile în timpul bombardamentelor israeliene asupra obiectivelor din Fâşia Gaza.

 

Ana Mitrea, de 42 de ani, este căsătorită cu un medic palestinian şi are doi copii, locuind de nouă ani în Fâşia Gaza. Salah Jude, soţul ei, a încercat să părăsească împreună cu familia zona de conflict, dar nu i s-a permis pentru că nu aveau toate documentele. După incident, familia Anei a fost dusă la graniţa cu Egipt, iar românca se află în afara oricărui pericol. „Acum se simte mai bine. A fost lovită după Crăciun. A fost cadoul nostru de Crăciun din partea israelienilor. E distrusă Gaza, oamenii sunt distruşi. Ăsta nu e război, e masacru. Acum stau cu copiii în braţe, se bombardează…“, a declarat Salah Jude, soţul româncei rănite.

Sâmbătă noapte, s-a trecut de la atacul aerian la lupte de gherilă, la sol. Este a doua fază a operaţiunii militare denumite „Israel – Plumb Întărit“, care a început acum zece zile. Tancurile israeliene au deschis focul asupra poziţiilor Hamas din Gaza.

Mai mulţi militanţi Hamas, dar şi nouă soldaţi israelieni au fost ucişi. Consiliul de Securitate al ONU s-a întrunit sâmbătă noapte într-o reuniune de urgenţă. Liderii din Liga Arabă au cerut încetarea imediată a ofensivei israeliene în Fâşia Gaza. Ambasadorii Franţei şi Marii Britanii la ONU au declarat că nu s-a ajuns încă la o rezoluţie. Pe de altă parte, o delegaţie a Uniunii Europene va pleca spre zona de război, pentru discuţii.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că până ieri la prânz, 64 de cetăţeni, dintre care 55 români (14 femei, cinci bărbaţi şi 36 de copii) şi şapte palestinieni, au solicitat Ambasadei României din Tel Aviv asistenţă consulară pentru a părăsi zona. Toate aceste solicitări au fost transmise de urgenţă autorităţilor competente israeliene în vederea obţinerii autorizaţiilor corespunzătoare.

Ministerul Afacerilor Externe monitorizează permanent evoluţia situaţiei din zonă şi reiterează recomandarea făcută cetăţenilor români aflaţi în Fâşia Gaza să contacteze Ambasada României la Tel Aviv pentru a demara formalităţile de ieşire din teritoriu. Ieşirea cetăţenilor din Fâşia Gaza depinde în egală măsură de procedurile consulare general valabile, dar şi de legislaţia internă a statului Israel.

Personalul consular al Ambasadei din Israel continuă să fie în contact telefonic direct cu membri ai comunităţii româneşti din Gaza, pentru a-i informa asupra procedurilor pe care trebuie să le îndeplinească pentru a ieşi din zonă, şi face eforturi ca să identifice cât mai multe persoane de cetăţenie română.

Ambasada României la Cairo continuă demersurile pe lângă autorităţile egiptene pentru a obţine un răspuns la solicitarea de intrare, din Fâşia Gaza în Republica Arabă Egipt, prin Rafah, a cetăţenilor români care doresc să călătorească prin această ţară. Autorităţile egiptene analizează în prezent solicitarea, ambasada română de la Cairo primind asigurări că demersul său va fi gestionat cu operativitate.

 


Informaţii utile pentru persoanele din zonele de conflict

 

Ministerul Afacerilor Externe a dispus toate măsurile necesare pentru sprijinirea cetăţenilor români din Fâşia Gaza, inclusiv întărirea echipei consulare de la Ambasada din Tel Aviv. Atât Centrala MAE, cât şi misiunile României din zonă lucrează permanent pentru a asigura asistenţa cetăţenilor români care solicită acest lucru.

Procedura după care lucrează personalul consular în această situaţie este următoarea:

1. Ambasada României la Tel Aviv primeşte solicitările de evacuare de la cetăţenii interesaţi, pe baza cărora întocmeşte o listă pe care o transmite autorităţilor competente israeliene, pentru a primi autorizaţia de ieşire din partea acestora. Fără această autorizaţie, cetăţenii nici unui stat nu pot ieşi din Fâşia Gaza.

2. Lista respectivă conţine: numele şi prenumele, data şi locul naşterii, numărul documentului de călătorie românesc, numărul de identitate palestinian şi un număr de telefon de contact.

3. În paralel, atunci când este cazul, transmite solicitările de identificare la Direcţia Generală de Paşapoarte şi la Direcţia Relaţii Consulare în vederea eliberării titlurilor de călătorie şi informează Ambasada României la Amman pentru asigurarea tranzitului prin Iordania.

4. Ambasada României la Amman notifică autorităţilor locale sosirea grupului de cetăţeni români şi obţine aprobarea pentru eliberarea vizelor iordaniene în punctul de frontieră. De asemenea, Ambasada României la Amman face rezervările necesare la agenţia TAROM pentru plecarea cetăţenilor români, în măsura posibilului, în aceeaşi zi în care intră în Iordania.

5. După primirea autorizaţiei din partea autorităţilor israeliene, Ambasada României la Tel Aviv preia cetăţenii români din punctul de frontieră Erez şi îi transportă la frontiera israeliano-iordaniană, de unde sunt preluaţi de Ambasada României la Amman şi conduşi la aeroport.

6. În cazul în care autorităţile egiptene permit ieşirea cetăţenilor români prin punctul de frontieră Rafah, Ambasada României la Cairo asigură eliberarea titlurilor de călătorie pe baza informaţiilor comunicate de Tel Aviv şi informează cetăţenii români în legătură cu obligaţiile pe care le au pe teritoriul Egiptului.

7. Dacă între persoanele care solicită evacuarea din Fâşia Gaza sunt şi cetăţeni palestinieni, căsătoriţi cu românce, Ambasadele României la Tel Aviv, respectiv Cairo asigură eliberarea vizelor necesare, conform procedurilor cunoscute, eventual cu preluarea cererilor prin poşta rapidă sau prin fax. În cererea de viză se va solicita Centrului Naţional de Vize ca aprobarea să fie transmisă la toate cele trei misiuni diplomatice: Tel Aviv, Cairo, Amman, astfel încât viza să poată fi eliberată de oricare dintre aceste misiuni diplomatice. Mai multe informaţii se pot obţine accesând site-ul Ministerului Afacerilor Externe – www.mae.ro.Comenteaza acum

38 Comentarii

 1. maria said:

  Mai bine sa ramana acolo in gaza decat sa se intoarca in Romania nu avem nevoie de arabi in tara .Sunt la lucru in Israel de trei ani si in acesti ani foarte putine zile au fost linistite .Zilnic hamasul a lansat rachete ,mortiere …zilnic te uiti in stanga si in dreapta Sa nu fie un atentat sa nu uitam romance la lucru moarte in Tel-Aviv in urma unui atac cu bomba in autogara de autobuze Au tupeul sa spuna ca e masacru. Ce au facut arabii pentru Romania au devalizat-o dupa revolutie sa va aduc aminte de cel care vindea produsele Com Tim la intrare in piata centrala si a fugit cu toti banii? Dupa trei ani petrecuti aici pot afirma cu sinceritate ca nu merita sa traiasca ,cu ei nu se poate discuta stiu numai de forta si asta au .Bine ca Romania nu ii are ca vecini uite ce se intampla la sarbi si vecinii lor musulmani.Tampitele cu valul pe ochi au de gand sa ii aduca in tara iar guvernantii in loc sa se ocupe de copii si batrani le plimba pe ele gratis .Sa stea acolo ca nu eu le-am trimis daca au iubit la bine si la rau

 2. nu maria nu! said:

  nu stii ca aici suntem antisemiti? arabii sunt nevinovati, evreii mananca oameni, holocaustu nu a existat, 911 a fost factu de CIA, hai conspiratia!

 3. Dan Rota-riu said:

  Lagarul de exterminare israelian “Fasia Gaza” extermina populatia palestiniana. din pacate in acest lagar de exterminare au fost inchisi si romani. Un cetatean roman este roman chiar daca i-a expirat pasaportul, chiar daca e casatorit cu un martian. Din pacate nu avem o pozitie oficiala a Romaniei din partea Ministerului de Externe, a Presedintiei Romaniei ceea ce arata servilismul autoritatilor romanesti, demonstrand inca o data ca nu ma reprezinta absolut deloc! Cred ca principiul diplomatic al reciprocitatii ar trebui aplicata Israelului si nici un etnic evreu sa nu paraseasca teritoriul Romaniei si sa nu fie lasat sa tranziteze pentru ca nu ne poate fi indiferent nici macar un roman care urmeaza a fi exterminat in lagarul de exterminare “Fasia Gaza” fara medicamente, hrana, combustibili, supusi bombardamentelor, fara apa, fara paine, fara comunicatii, fara electricitate. Evrei, stiu ca urmariti forumurile cu atentie si interveniti pentru ca sa opriti genocidul! ++++ Cei care scriu impotriva romanilor care si-au luat lumea in cap gresesc. Nu poti sa acuzi pe cineva ca s-a indragostit de o persoana din alta natie, alta rasa, ca s-a casatorit cu respectiva persoana iubita si ca are copii cu sotia sau sotul sau! Puteti fi oricum dar nu va pierdeti calitatea de oameni pentru ca nu v-ati dori sa fiti ca acei romani in pericol de exterminare de catre statul israel!

 4. Scepticu' said:

  Are dreptate Maria -si noua ne-a fugit acum cativa ani administratorul cu banii asociatiei de locatari-fara indoiala era arab..Este greu sa traiesti undeva unde,de trei ani de zile,aproape zilnic arabii trag cu rachete (au folosit,pe cat se pare aproape tot atatea rachete cat americanii in Viet Nam ) –au bani cat vrei -de la Com Tim- si isi permit sa le cumpere sa sa le fabrice ,fasia Gaza fiind o foarte dezvoltata regiune in ce priveste ingineria armamentului de ultima ora.Si se stie ca arabii sunt primitivi si necivilizati -ca dovada cocioaba numita Burj al Arab si intreaga istorie – Omar Khayam si Avicena facand mare discrepanta fata de europeenii culti ai vremilor…Ce mai,merita exterminati …Pai cum ? sa lansezi zeci de rachete sofisticate si sa darami,cand si cand,cate un gard si sa faci,intr’un an tot atatea victime cat intr’o jumatate de zi pe autostrada…

 5. trotineta Matrics said:

  “They liquidated Nizar Ghayan? Nobody counts the 20 women and children who lost their lives in the same attack. There was a massacre of dozens of officers during their graduation ceremony from the police academy? Acceptable. Five little sisters? Allowed. Palestinians are dying in hospitals that lack medical equipment? Peanuts. Whatever happened to the not-so-good old days of Salah Shahadeh? When we liquidated him in July 2002, we also killed 15 women and children. At least back then, moral qualms were raised for a moment.
  Advertisem ent
  Here lie their bodies, row upon row, some of them tiny. Our hearts have turned hard and our eyes have become dull. All of Israel has worn military fatigues, uniforms that are opaque and stained with blood and which enable us to carry out any crime. Even our leading intellectuals fail to speak out on what havoc we have wreaked. Amos Oz urges: “Cease-fire now.” David Grossman writes: “Hold your fire. Stop.” Meir Shalev wants “a punitive operation.” And not one word about our moral image, which has been horribly distorted. ” -www.haaretz.com Si palestinienii sint semiti!

 6. maria said:

  Nu am nimic cu nimeni dar in conditile in care eu imi platesc drumul spre Romania vad inutil ca statul sa plateasca drumul acelor doamne la fiecare 2 ani .Gandesc numai ce bucurie ar fi pentru fiecare sa aiba un vecin tigan care in fiecare zi sa iti scuipe usa.Si cat de bine ar trebui sa te simti sa o stergi in fiecare zi si sa gandesti ca asa e in obiceiul lor.Ma gandesc si la romancele de nationalitate maghiara si de cetatenie romana de aici care se bucura ca copilul lui Florin Piersic cel mic nu vorbeste romaneste si numai engleza cu tatal sau. Oare cum ar fi daca Ungaria in fiecare zi ar arunca cu cate o bomba spre Romania si cat de rabdatori am fi noi. Acum nu cred ca e vorba de genocid e vorba existenta Israelului marimea lui e de 3 judete ale Romaniei iar vecinii sunt toti musulmani chiar nu intelec de ce Egiptul mult mai mare nu poate ceda un teren pentru Palestina .In conditiile in care aici sunt 2 limbi oficiale araba si ivrit ma intreb daca noi putem face acuzatii de genocid cand nu avem aceleasi conditii pentru unguri .Nu ne ramane decat sa ne bucuram ca Ungaria nu este Palestina .Eu sunt bucuroasa ca sunt romanca .

 7. qwerty said:

  israelieni,opriti atacurile ca asa vrea rotariu! voi kiar nu ascultati de rotariu? bai rotariule,bai comunist nenorocit, tu acum esti la servici platit din banii publici nu sa postezi elucubratii pe net ci sa produci ceva .

 8. trotineta Matrics said:

  facem un test de perspicacitate Maria? 1.sint arabi 100%, de negadatuit: a. Sint palestinieni antisemiti, b.Sint patrioti, c.Sint niste timpiti in solda acelorasi persoane care angajeaza si “piratii” somalezi, si “teroristii” din Mumbay, s.a. 2.De ce ziarul haaretz cere incheierea acestui atac (conform citatului de mai sus)? a. Strica imaginea evreilor, b.Sint umanisti si le pasa, c.Israel nu este antisemit si vrea sa traiasca in pace cu toti semitii. 3.De ce trebuie numit acest atac “razboi” si nu “genocid”? a.20 morti in Israel in ultimii 6 ani datorita teroristilor Hamas, b.400 morti in Palestina in ultima saptamina, c.Asa vrea muskii (sic dle profesor) lor, d.sa nu fim acuzati de antisemitism. 4.Pe ce baza este constituit statul Israel? A.Legala- ONU, b. Religioasa-Biblia, c.Conspiratii -petrol si gaze naturale.

 9. Dan Rota-riu said:

  Cetatenii romani din lagarul de exterminare “Fasia Gaza” trebuiesc eliberati de catre calaii lor israelieni. Putin imi pasa de experientele Mariei atat timp cat nu ne spune cum e sa stai in lagarul de exterminare “Fasia Gaza”. Prefer sa sterg scuipatul unui evreu, tigan, roman si sa incerc sa-l educ decat sa-l stiu ucis. Nu trebuie ucis nimeni pentru ca scuipa! Nu trebuie nimeni inchis in lagare de exterminare pentru ca e evreu, palestinian, roman sau tigan sau alta natie. Iar Maria stie prea bine ca doar traieste printre evrei ca fiul ei nu e considerat evreu pentru ca e facut de o romanca, iata o discriminare la care e supusa si care e mai grav decat un scuipat pe usa. Ea acepta aceasta discriminare, s-a obisnuit cu ea, dar acest fel de discriminare este ANORMAL. Fiul ei nu o sa poata lucra pentru guvernul israelian niciodata, desi a facut armata 3 ani ca si ceilalti! Asta se intampla cu evreii: sunt considerati evrei doar cei nascuti de mame evreice (tatal nu conteaza) astfel au aparut evreii negri rezultati din casatoriile dintre evreice si negri, si acesti copii sunt considerati evrei, iar copii romancei Maria nu sunt considerati evrei desi sunt rezultati dintr-o casatorie mixta. Iata un argument in plus Maria de a considera romani (in acceptiunea mea care-ti recunoaste fiul ca fiind roman desi e rezultat dintr-o casatorie mixta) si pe copii rezultati din casatorii mixte cu palestinieni (palestinience). In fond mergand pe logica evreiasca copii aceia sunt 100% romani pentru ca mama lor e roamnca. Insa indiferent de nationalitatea celor inchisi in lagarul de exterminare “Fasia Gaza” acestia trebuiesc de urgenta eliberati fara alte fite si ingreunari ale procesului de catre statul de tip nazist ISRAEL. Sa nu va plangeti de Hamas pentru ca acestia in aprile va solicitau ridicarea embargoului si nimic nu v-a impiedicat sa ridicati embargoul astfel incat sa descarce marfurile in porturile evreiesti si terestru , dupa o atenta verificare, sa ajunga marfurile in lagarul de exterminare “Fasia Gaza”. Nimic nu e imposibil cand intelegi si pe celalalt. Pacat ca Maria nu ne spune de colonizarea evreilor a teritoriilor in care au locuit palestinieni, cum casele palestinienilor sunt confiscate si daramate de evrei si e cunoscut de exemplu cum un astfel de buldozer a trecut peste o studenta de 20 de ani care se opunea daramarii casei unui medic palestinian in 2003. Stiti ca se darama case in Israel ale palestinienilor fara sentinte judecatoresti? Stiti cum e tratata de catre evrei proprietatea palestiniana asupra pamantului? Cu indiferenta, ca si cum nu ar fi! Iata asadar ca ridicarea embargoului solicitata de HAMAS in aprilie 2008 nu a fost pusa in practica in forma acceptabila de catre ambele parti pentru ca ELEFANTUL Israel nu o sa ia niciodata in seama puricele PALESTINIAN. Da ati impins palestineinii pe scari si apoi va mirati ca ei alearga pe scari. E tipica astfel de gandire la evrei. Stopati crimele in lagarul de exterminare “Fasia Gaza”!

 10. Bog said:

  La fel ca si ungurii iredentisti, care sustin ca Transilvania era lipsita de populatie(romaneasca ) la sosirea lor, la fel si israelienii au sustinut dintotdeauna, in dispret cras fata de adevar, ca la venirea colonistilor evrei in Palestina, nu existau acolo arabi sau, cel mult, acestia erau in numar foarte mic…Golda Meir declara in 1969: “NU EXISTA PALESTINIENI. NU SE POATE SPUNE CA AR FI EXISTAT UN POPOR PALESTINIAN IN PALESTINA. PALESTINIENII NU EXISTA”. Totusi, desi “nu exista”, a trebuit ca palestinienii sa fie masacrati sau expulzati…Benzion Dinur, ministru al educatiei nationale in statul Israel, scria in 1954: “IN TARA NOASTRA NU ESTE LOC DECAT PENTRU EVREI. LE VOM SPUNE ARABILOR: DATI-VA LA O PARTE! DACA NU SUNT DE ACORD, DACA REZISTA, II VOM INDEPARTA CU FORTA.” Alungarea arabilor si acapararea pamanturilor acestora a fost o intreprindere deliberata si sistematica. Inca din anul 1940, Yossef Weitz, directorul Fondului National Evreiesc, insarcinat cu achizitionarea de terenuri in Palestina, scria: “Trebuie sa ne fie clar ca in tara asta nu e loc pentru doua popoare, arab si evreu. DACA ARABII VOR PLECA, NE AJUNGE NOUA, EVREILOR. Nu exista o alta modalitate decat sa-i mutam pe toti, NU TREBUIE SA LASAM NICIUN SAT, NICIUN TRIB. Trebuie sa le explicam lui Roosevelt si tuturor conducatorilor statelor prietene ca pamantul Israelului nu e prea mic daca TOTI ARABII PLEACA si daca frontierele sunt impinse putin spre nord, de-a lungul raului Litani, si spre est, pe inaltimile Golan.” In concluzie, singura olutie rationala a problemei este ca statul evreu sa dea inapoi ceea ce a anexat si a cucerit. Niciodata nu va fi pace in regiune atat timp cat israelienii vor continua sa stapanaesca pamanturile furate de la arabi.

 11. sergiu said:

  Rota-riu a vrut sa reinvie Partidul Comunist si nimeni nu la ascultat el a ramas singurul adept !
  Iar ziarul Haaret e ziar de stanga – care ar vrea poate sa predea tara evreilor la Palestinieni – si care copii alora de la ziar nici nu fac armata in Israel fiind pacifisti dar cand e vorba sa ajute palestinieni ai ajuta astea sint Tradatori Israelului — Dar nimeni nu ia trimis in Gaza = pentru ca astai Democratia nea rotariu -si acum — de qwerty: Vrea rotari ? voi kiar nu ascultati de rotariu? bai ROTA_RIU, bai COMUNIST Nenorocit, tu acum esti la servici platit din banii publici nu sa postezi elucubratii pe net -ci sa produci ceva .

 12. Dan Rota-riu said:

  Asa cum Israelul are dreptul sa existe ca stat tot asa si arabii au dreptul la existenta unui stat PALESTINIAN. Evreii au pretentia de a fi acceptati peste tot pe glob cu drepturi egale in toate statele lumii cu restul cetatenilor statelor respective, au dreptul la proprietate, le este retrocedata proprietatea in fostele tari socialiste. Nu este nimic anormal ca pe teritoriul statului Israel palestinienii sa aiba dreptul la proprietate asupra pamantului si casei pe care o ridica. Stopati colonizarea, ridicati embargoul controland marfurile (ca sa nu scape arme) care intra in actualul lagar de exterminare “Fasia Gaza”. Opriti crimele de tip fascist pe care statul Israel le savarseste prin exterminarea poporului palestinian. Evrei, eliberati pana la ultimul, pe toti romanii din lagarul de exterminare “Fasia Gaza”! Daca vreti compensatii pentru ce vi s-a intamplat in razboi opriti genocidul, exterminarea altor natii, altfel Institutul pentru Studierea Holocaustului din Romania cu un buget imens este inutil, o plaga pe obrazul poporului roman care plateste rudele unor criminali care extermina, fac genocid, asupra altor popoare!

 13. Dan Rota-riu said:

  Sergiu draga, vad ce inseamna democratie pentru tine: calcarea in picioare a drepturilor si libertatilor altor natii, iar cei care au alta opinie dcat a ta (socialistii, de ex.) sa fie tratati cu plumb ca tradatori. Sergiu se vede ca fascistii israelieni au o remarcabila imoposibilitate de a intelege lumea contemporana, libertatile si drepturile individului, toleranta inter-etnica. A ucide prin embargou, lipsurile generate de embargou, bombardare, interzicerea fara aprobari speciale a iesirii din lagarul de exterminare “Fasia Gaza” e interzis si condamnat de toate legile pamantului. Voi milita activ pentru inchiderea Institutului National pentru Studierea Holocaustului din Romania platit din buzunarul romanilor – http://www.inshr-ew.ro – atat timp cat voi fascistii israelieni ne exterminati co-nationalii in lagarul “Fasia Gaza” nu aveti dreptul de aculpabiliza alte popoare atat timp cat folositi metodele naziste de genocid impotriva altor natii.

 14. Dan Rota-riu said:

  Pe de alta parte draga Sergiu, daca tot ne scrii din Tel Aviv faptul ca sunt singurul adept sau unicul mi se pare a fi un grosolan amestec in politica romaneasca. Mai bine ai tine de hotii vostri care va conduc si ai incerca in politica interna a neo-nazistilor tai care te conduc (si-ti iau taxe ca sa se razboiasca) sa induci o politica moderna. ai uitat de fii lui Sharon? Sau de afecerile tuturor alora care te conduc, sau iei solda de la Mossad ca sa ne urmariti net-ul si sa ne suciti mintile ca ceea ce faceti voi acolo nu e un genocid in lagarul de exterminare “Fasia Gaza” ci un act umanitarist, inaltator de ajutorare a unor nationalitati care au ajuns sa fie exterminate in lagarul de exterminare “Fasia Gaza” Nice try! Eu iti dau voie sa vii la mine in tara si sa cumperi teren romanesc, insa tu de ce nu dai inapoi terenul apartinand palestinienilor, teren expropriat abuziv? De ce nu opresti colonizarea terenurilor apartinand palestinienilor? Astea sunt obiective adevarate si corecte: sa creati un stat palestinian si sa invatati sa respectati celelalte etnii cu care trebuie sa convietuiti in pace si respect reciproc. Nu prin genocid o sa rezolvati ceva! Ati inceput sa aplicati Solutia Finala desi stiti ca aceasta cale nu poate sa va duca la castig, insa de la cineva care crede ca cei de stanga sunt tradatori ca nu se lasa atrasi in fascizarea tarii si incearca sa fie umani si sa respecte drepturile altor nationalitati … ce poti cere?!

 15. Sergiu said:

  ESti iubitul fiu al poporului nui asa te crezi ? sa sti ca nu nu ai adepti ! dar ca sa stii asa de sancki sint cetatean Roman ca tine ! Nu doresc sa-ti explic DAR TREBUE_ca hotia si talharia ,violul si mult mai multe sint afisate de Televizia Spaniola + Italiana -Franceza– Iar la noi in Tara mai Rotariu Denuntator ce esti !!Despre hotie si talharie vioale etc. sti ca este din belsug in Tara , e o vorba la noi : pleaca ai nostri vin ai nostri !!!

 16. Bog said:

  Expansionismul si rasismul reprezinta constante ale atitudinii evreilor fata de neevrei. In justificarea expansiunii permanente si a terorismului de stat, Israelul invoca textele biblice. Inca din 1937, David Ben Gurion trasa frontierele viitorului stat evreu cu ajutorul referintelor biblice; dupa el, Israelul trebuia sa cuprinda sudul Libanului pana la raul Litani, partea de sud a Siriei, Cisiordania(Iordania de azi), Palestina si Sinaiul. In aceasta conceptie elastica privind frontierele, Biblia a fost si este folosita si acum pentru a legitima in avans o agresiune si pentru a justifica a posteriori o anexiune. Istoria Palestinei asa cum este predata azi in Israel este opera falsificatorilor, in maniera istoriei “RSS Moldovenesti” scrise de pseudoistoricii sovietici. Pretentiile israeliene asupra Palestinei se intemeiaza pe doua false dogme: 1. Inainte de venirea evreilor, Palestina era un desert, destinata a fi luata in stapanire de evrei si numai de ei: “O tara fara oameni pentru oameni fara tara”, dupa cum spunea Israel Zangwill; 2. Evreii de azi sunt mostenitorii naturali ai iudeilor din vremurile biblice, realizand astfel visul milenar al tuturor comunitatilor evreiesti din lume. Atitudinea Israelului fata de arabii aflati pe pamantul Palestinei nu a fost si nu este cu nimic diferita de cea a albilor din Africa de Sud fata de negri sau a colonistilor europeni fata de amerindieni. Atunci cand marele savant evreu Albert Einstein l-a intrebat pe liderul sionist Chaim Weizmann ce se va petrece cu arabii daca Palestina este data evreilor, acesta din urma a raspuns cu cinism: “Care arabi? Conteaza atata de putin!” (in original: “What arabs? They are hardly of any consequence”). Recensamantul efectuat de englezi la sfarsitul anului 1922 arata ca in Palestina se afla 757.000 de locuitori, din care 590.000 de arabi musulmani, 73.000 de arabi crestini si numai 83.000 de evrei. In procente, 88% arabi si 11% evrei! In ceea ce priveste argumentul rasial, nici acesta nu are nicio valoare stiintifica; adevarul este ca evreii sunt numai unul dintre numeroasele popoare semitice care se stabilisera in zona. In plus, cea mai mare parte a cetatenilor Israelului contemporan nici macar nu sunt semiti, ci de origine khazara, dupa cum admite insasi Encyclopaedia Judaica. Deci nici vorba de drepturi exclusive si date de insusi Dumnezeu(!) asupra Palestinei, asa cum continua si astazi sa peroreze sionistii.

 17. Dan Rota-riu said:

  Da draga Sergiu, a sa e Romania ca un stat cu adevarat european permite sa se aseze si sa aiba cetatenie si evreiloor si palestinienilor, fara sa faca deosebiri intre ei, sunt oameni si unii si altii si nu avem de ce sa nu-i lasam sa stea impreuna cu noi. Numai statul Israel vede altfel problema, iar cu cetateni precum Sergiu (el are si cetatenie israeliana, ca nu ne oprim la jumatatea lui, spusa, de adevar). Pai sa nu uitam ca pana si ambasadorul “nostru”, pardon al Romaniei la Tel Aviv, de unde ne scrie Sergiu, este atat de roman neaos incat se numeste Edward Iosiper, insa are cetatenia romana, dar este evreu. Acum sa intelegeti cu exactitate ca tot ce o sa scrie si comunice tarii care-l plateste Romania (adica noi) o sa fie complet impartial si folositor statului “nostru”. Vreau sa vad un singur ambasador al statului Israel care sa nu fie EVREU! Atat timp cat Romania o sa fie reprezentata de ISRAELITI romanii nostri vor fi fara scapare din lagarul de exterminare neo-nazist “Fasia Gaza”. Iata avem aici interventia unora care cunosc bine roamna si care ne scriu pentru a ne arata ce bine e in Israel, ba chiar o agentie de-a lor isi face publicitate pe pagina. Eu cred ca e vremea ca INSHR sa nu mai primeasca buget si ambasadorii Romaniei sa nu ai ba doar cetatenie roamna ci si sa simta romaneste ca sa ne apere cu adevarat interesele. Vrem ca urgent romanii sa fie scosi din acest lagar de exterminare “Fasia Gaza”, scosi din raza armelor neo-nazistilor israelieni!

 18. Maria said:

  Mam nascut Crestina si asa am sa mor , Nu eu am avut onoarea de a avea un fiu, traiesc temporar in Israel si platesc toate impozitele in Romania incepand de la casa pina la vechime in munca.
  Religia am facut-o fara frecventa in Romania pe timpul lui Ceausescu , Iar mama ma botezat in ilegalitate . Stiu ca Vechiul Testament vine de la Evreicare al au pe Moise profetul lor, stiu ca Crestini al recunosc pe Moise , cat si pe Isus ca profeti ,Arabi Musulmani recunosc pe Moise pe Isus cat si pe Mohamed ( consideram ca toti au vorbit cu D-zeu ) Ma intreb oare cum nu au exsistat Evrei pe acest teritoriu ? in conditiile in care ei stau la baza celor 2 Religii . Isus fiul Mariei a fost Evreu !! si asta presupune ca nu au exsistat Evrei pe acest pamant ? Nu este oare vorba de Intoleranta Religioasa ( Fanatizm Musulman ) Uitam oare cat ne-am aparat Religia si Tara de Turci ? Nu considerati ca ei devin (Musulmanii ) puternici ? Uitativa ce demonstratii au loc in Franta , Spania, Anglia unde au comunitati mari , (Religia le permite 10 femei si copii cat incap) Ce se intampla in Afganistan, Femeile nu au voie sa invete , sau sa iasa fara voal , si de asta tot Evreii sint vinovatii ? oare nu a inceput Instaurarea Islamului ? Asteptam la fel ca inainte cand dupa ce Hitler a terminat cu Evreii a rupt Romania pentru Unguri . Evreii vor stii sa supravetuiasca singuri fara ajutorul meu sau al cpiilor mei . Eu vreau numai ca Romania Intreaga Prospera pe care sa o las mostenire Urmasilor , Vreau sa-mi pastrez Religia fara un voal pe fata

 19. trotineta Matrics said:

  asti doi se pretind romani?!! de azi incolo io sint martian! in ilegalitate!!! moooaaaam ce le inventeaza astia!!! tovarase Rotariu, lasa-i bre ca nu pot renunta la “poporul ales”….. prea multe drepturi si nici-o obligatie…. nu poti sa le-o scoti din cap!

 20. pt Maria said:

  bravo Maria pt comentariul tau ,nu am nimic cu arabii in general ;ei au ceva impotrina noastra
  Si le doresc celor care comenteaza aiurea cativa vecini arabi si o moschee in subsolu blocului

 21. Dan Rota-riu said:

  Ce are religia prost amestecata in acest context? Ce are Maria crestina cu actiunea fascista promovata de statul Israel care a gasit metode se exterminare pentru lagarul “Fasia Gaza”? O natie extermina o alta natie, pur si simplu prin metode pur naziste! Aici nu e vorba de crestinism iudaism, musulmanism. Ci e vorba de aplicare aunor metode pur naziste de exterminare, o copiere a “Solutiei Finale”, care li s-a aplicat lor secolul trecut si pe care o aplica altei natii acum. Maria … nu amesteca lucrurile ca nu poti deturna discutia de la macelul facut de statul Israel si exterminarea altor natii. De ce romanii care au dorit sa iasa din acel lagar nu sunt acum in afara oricarui pericol?! De ce romanii se afla in continuare retinuti, detinuti, impotriva vointei lor in acest lagar de exterminare israelian “Fasia Gaza”? Maria, daca nu ai scrie acum din Israel la fel ca si Sergiu poate vpas crede, dar asa … credibilitatea voastra, neutralitatea voastra e ZERO! Voi sunteti platiti ca sa ne induceti noua despre cat de umanisti suntet crimnalii vostri guvernanti. Astept un proces la Tel Aviv sau Haiffa a criminalior vostri de razboi facut exact pe modelul Procesului de la Nurnberg unde sa fie judecati toti criminalii vostri de razboi, incepand cu primul vostru ministru care are fapte date la secret (o fi facut acte de caritate pline de mila si umanism sau o fi ucis cu cruzime copii si batrani sau femei?! ) care a putut sa azmuta Israelul asupra lagarului de exterminare “Fasia Gaza”. Astfel de fapte umanitatea le pedepseste evreimea le aplauda, rusine sa va fie evrei dezumanizati! Ma bucura ca exista totusi evrei (de stanga dupa spusele lui Sergiu) care nu pun botul la inventarea inamicului palestinian. PARIEZ ca acum in Israel dintre evrei aproape nimeni nu mai vede CRIZA CAPITALISTA ci sunt aproape toti de acord, intr-o transa nationala, sa dea noi bani curentului militarist pentru a se inarma si mai puternic, sa suporte cu stoicism noi lipsuri economice, noi privatiuni fara sa intelega ca tot astfel a contribuit la imbogatirea fiilor lui Sharon si vor contribui la averea generalilor israelieni si a guvernantilor israelieni care fac achizitii pentru armata. Si ca sa-si justifice noile achizitii vor inventa noi inamici. Sa nu ne miram daca extrase din postarile noastre prin care condamnam actiunea nazista de exterminare din lagarul “Faisa Gaza” in care avem detinuti romani sa fie prezentate ca pozitii inamice. Da … eu nu am nimic cu poporul evreu, cu dreptul de a avea un stat, de a se guverna singur ci sunt impotriva oricarui stat care nu da dreptul altor state la AUTO-DETERMINAREA care apare in rezolutiile ONU privind poporul palestinian. Acest popor are si el dreptul la un stat si nu la un lagar de exterminare in care sa fie bombardati cu bombe cu fragmentatie (interzise) si ucisi prin infometare, lipsa de medicamente, lipsa curentului electric (embargou). Vreau eliberarea romanilor din acel lagar de exterminare!

 22. trotineta Matrics said:

  e lumea plina de arabi…. uniii sint doctori prin Londra, altii ingineri pe la NASA…. dar papitotiul n-are nimic cu arabii si ni-i trimite in subsol ca pe sobolani! chiar daca as fi -n-as fi “islam lover” nu cred ca i-ar conveni cuiva sa fie vazut asa….. cit despre anumite nationalitati-religi i ne este mai interzis de lege decit despre celelalte!!! e o chestie de pura logica! apropos de logica Maria: n-ai raspuns la test…. doar asa de dragul jocului pentru ca in afara de acuzatii gratuite si propaganda nu prea putem face mai nimic pe aici! poate eventual sa ne convingeti ca sintem criminali si sa plateasca si Romania daune Israelului! DAR VOI CIND O SA MUNCITI ACOLO?

 23. Scepticu' said:

  Of,Maria,Maria …Crestinii il considera pe Moise conducatorul evreilor,(fiu de egipteanca-!!)drept si pe drept cel care a incheiat cu Dumnezeu un Legamant (Testament).Pe Isus Cristos crestinii nu-l considera profet ci insusi Fiul lui Dumnezeu (si trimis de Dumnezeu pentru a reinoi Vechiul Legamant calcat in picioare cam cum vedem si azi )si cred in El si in invatatura Sa despre Noul Legamant (Testament ).Esti crestin daca crezi in Cristos-Dumnezeu si in invatatura Sa.Dar ce sa mai vorbim -puterea celor 30 de arginti este evidenta (mai ales daca sunt dati cu camata ). Ce nu poate face o mama pentru fericirea copiilor sai la asa mare distanta de Patrie.?!

 24. Dan Rota-riu said:

  @ Maria esti multumita ca la locurile sfinte nu ai voie sa te inchini? Stii ca majoritatea romancelor sau romanilor casatorite cu libanezi, libaneze sunt inalt educati? Toti, toate au facultati terminate, profeseaza ca medici sau farmacisiti, ca ingineri sau economisti? Stii ca exista in lagarul de exterminare „Fasia Gaza” o multime de crestini deasemenea, fara voal pe fata? Stii ca asupra celor inalt educati religia nu-i influenteaza aproape deloc? Stii ca oamenii bomba nu din familii inalt educate (exceptie facand cei caora le-ati omorat familia si nu mai au nimic de pierdut) provin ci din cele oropsite care nu mai au nimic de pierdut sau din copii orfani plini de ura ca urmare a uciderii de catre israelieni a parintilor. Si ce problema poate sa fie pentru orice om civilizat, educat, daca cineva vrea sa poarte un voal pe fata? de ce trebuie unii sa-i impiedice pe altii sa-l poarte? Asa intelegeti voi evreii libertatile individului: sa faca altii ce vreti voi? Pai cu cat scrii mai mult cu atat te dai in petec nu numai ca esti putin educata in Romania (dupa cum scrii in romaneste) ci si cat de democrata e gandirea evreilor.

 25. Sergiu said:

  Iubitul Luminii nea rotariu , ha ha se spune in sat
  ca esti Evreu adica esti din aceasta rasa (cauta in ramura ta de mosii stramosi si ai sa vezi !! ) – Altfel nu vorbeai asa contra Evreilor fix ca Hitler si el nega origina sa de a fi Evreiasca !! Au fost nu demult dezvaluiri in cimitir Evreiesc numele tatului lui Hitler din Romania , si pe seama ca ai avut in copilarie o trauma legata de acest lucru siiii ai devenit (saracu de tine )contra Evreilor ca sa aratii celorlalti ca nu nu au dreptate dar ai treaba ta ca negi rasa stramosilor tai ! Vezi crezi ca esti destept numai un Evreu crede ca tine Vezi !! Ai vrut un Ambasador al statului Israelian de origina Araba uite ca este si e din satul Karha e intrun satat foarte Importatant – sint mai multi – dar nu e bine sa a-ti spun fiind ca ai fost denuntator si esti si acum dar mai grav esti si Evreu ascuns – convertit — dar in religia Ebraica chiar convertit tot Evreu esti ! sa ai o seara buna !!

 26. Dan Rota-riu said:

  Am gasit si un film ca sa stiti istoria Israelului, daca tot vreti sa vizitati taramul de basme si exterminare unde puteti fi omorati sau raniti: Israel, la care se face reclama in aceasta pagina cu steagul care are steaua lui David. http://video.google. com/videoplay?docid= 8785876923462708738& q=Palestine&total=14 524&start=10&num=10& so=0&type=search&pli ndex=1

 27. Maria said:

  Considerand ca e deajuns pentru astazi i-mi cer scuze pentru exprimarea gresita in limba Romana , nu pun mare pret pe inaltele studii atat timp cat i-mi intretin familia ,Si va propun sa discutati cu sotia pentru a plati macar un bilet de avion , Asa veti face fericita o romanca educata din “Lagarul Fasia Gaza” si nu impartiti cu atata darnicie bani care vin de la Romanii ne educati din afara tarii , nu de alta dar anul acesta vor fi mai putini . Prosperitate si numai bine.

 28. Dan Rota-riu said:

  Draga Maria, apartenenta la o natie o dovedesti prin atitudinea pe care o ai fata de co-nationalii ajunsi in necaz, prin folosirea corecta, scris si vorbit, a limbii materne. Acestea se invata pana in clasa a opta, inclusiv gramatica limbii romane. Prin atitudinea ta rauvoitoare fata de romanii casatoriti cu alte natii si care acum se afla la mare necaz, detinute fara nici un drept in lagarul de exterminare “Fasia Gaza”, prin folosirea defectuoasa a limbii romane ai dovedit ca nu seti romanca nici cu sufletul si atat mai putin prin educatie. Si cum salvarea unei vieti e mai importanta decat banii sunt de acord ca pentru REPATRIERE sa platesc oricarui roman ajuns in necaz DOAR biletul de intoarcere in tara, iata asadar ca termenii mercantili (unii ar scrie jidanesti, de ce oare?!) in care ne prezinti problema ne diferenteaza din nou, de aceasta data RADICAL: tu ai lasa in foame si durere, sau chiar ai da moarte romanilor pentru ca iubesc arabi sau araboaice, eu sunt dispus sa-i sprijin pe acesti cetateni romani sa se intoarca acasa. As fi de acord ca si tie sa iti fie acordat ajutorul pentru a te intoarce acasa daca cumva mori pe acolo si bugetul tau de slujnica nu-ti permite sa te intorci acasa ca sa fii inormantata in pamantul natal, crestineste, (costa cam 7000 de euro un astfel de transport cu tot cu sicriu). din pacate educatia ta precara te face sa pozezi doar in marea crestina dar un crestin niciodata nu ar fi atat de rautacios cum te-ai aratat tu cu alti oameni aflati in necaz. Un crestin s-ar opune lagarului de exterminare “Fasia Gaza” si ar milita ca romanii sa fie eliberati neconditionat (fara fente de genul celei de dimineata cu 4 romani intorsi de neo-nazistii israelieni) din lagarul de exterminare “Fasia Gaza”

 29. Sergiu said:

  Dragul meu Trotineta Matrix : Statul Israel a fost de multe ori cucerit de puteri care au disparut – Romanii ,Grecii, Persieni , Babilonii , Egiptenii , Dar si de data asta a renviat din cenusa a capatat Independeta si de data asta , nu asa de demult de 60 de ani sii a devenit ce este astazi fara titei , fara bogatii – dar cu intelect si munca grea ! dar sa nu crezi ca romanii nostri nu au facut si ei – numai sa-ti aduc aminte dex: la Podul Iloaie linga Iasi au fost dati jos din trenuri si Exterminati . astai numai una din multe !! si ce parere ai sa le dam despagubiri mostenitorilor ? Nu uita ca Romanii au plecat la munca in Italia, Spania,Franta , Germania , Irak ,in toata lumea si la munci agricole , si la cladirii si la mai multe se lucreaza in toata lumea dar si evreii lucreaza nu avea grija !! Dar daca ai poti sa vi sa lucrezi chiar in grupa mea la turnat betoane se castiga foarte bine ! IAR PENTRU NENEA ROTARIU CE PARERE AI DACA VECINII ROMANIEI VOR TRAGE CU RACHETE IN ROMANIA ZI DE ZI ASTA CA ROMANIA NU LEA DAT INAPOI ARDEALUL -( ARDEALUL APARTINE ROMANIEI) DAR EI AL VOR CE AI FACE NEA ROTARU ?? (CA ASA VA CHEMA O DATA ) INAFARA DE ASTA SINT DE PARERE CA ROMANII cu SOTI CARE SINT IN FASIA GAZA SA IASA SI AU ESIT SI INAINTE DE ACEST RAZBOI _ DAR SI IN TOIUL ACESTEI PROBLEME PA.

 30. trotineta Matrics said:

  tov.Rotariu nu-i ciudat ca aceste doua pseudonime noi (pentru mine) isi amintesc de o afirmatie facuta cu 1-2 luni in urma? sint aceleasi persoane sau isi paseaza stafeta de la unul la celalalt? dupa cite vad nici pitpalacii astia nu au argumente viabile, se complac si ei in aceeasi mocirla ca pacmanii nostri autohtoni…. sau nu sint nici aia autohtoni? bleah! pacat ca romanii…. romanii din Romania nu intreaba ce li se intimpla aici, mare pacat!

 31. trotineta Matrics said:

  dle Sergiu uiti de cele mlrd anuale din USA si de cele peste 100 mlrd din Germania! Submarinele nucleare facute “cadou” de Germania tot munca grea a evreilor din Israel este! BA! Tu te joci cu mine?!!! Pai nici sa plingi nu-ti mai arde dupa ce ma ocup de tine! Peste 4 mil de emigranti si tu imi spui ca media de inteligenta e superioara altor popoare?! Sa uitam si de alde Madoff care isi transmit “munca” in bancile din Tel Aviv! Ba fenta, pe cine prostesti tu aici? V-ATI LUAT MALAIUL CU VIRF SI INDESAT, E TIMPUL SA PLATITI PENTRU CELE 50 MIL CRESTINI MASACRATI IN GULAG BA FENTA CU GHIVENT! Nu mai intram in istorie ca ati fentat-o destul! Dle Rotariu care este definitia aia jmekera pentru piulita sa i-o aplicam lu´ talica asta sa para si el mai interesant! Am vazut ca “nasicu`” Wiesel s-a hotarit ca l-au deportat jandarmii unguri si nu aia romani cu zbiera el la inceput! Oare de ce evreul Isaac Asimov l-a numit “sarlatan” in ale sale “Memorii”? Ia ca mai am una: de ce “nasicu`” Wiesel a preferat sa-i insoteasca pe nazisti in alt lagar in loc sa astepte eliberarea Auschwitzului de catre Aliati? M-as mai juca cu tine da esti atit de prost incit crezi ce spui pe aici! Zit!

 32. Sergiu said:

  Tov. Mai Trotinica adica ce esti Matrics – ai vazut un film si ai intrat in Basme ,adica esti destept hua ! E mai bine sa stai in Craiovita aia te pun la punct repede si na-i sa mai balabanesti !!
  Daca te iei de Vizel adreseazate lui ca sa ti raspunda el – Iar de Fenta cu Givent nu sint precis ca ai luato in mana – pentru ca nu esti in stare sa o folosesti – dar sti sa dai din gura – ca asta ti-a ramas ! Ma adica Ba destept nu esti fiind ca altfel ai stia ca unde sint doi Evrei sint 3 idei si fiecare asi cauta gloria ! dar asta se intampla la evrei nu la tine Ba , tu poti numai sa dai din gura si dupa cum inteleg de la intelepciunea dumitale ca Evreii sint Vinovati de ce timpitule ? 50 de mil crestini masacrati in gulag ? HUA esti tampit Stalin nu era Evreu sau unde Evreii au omorat 50 de mil . Sp. Socola e departe eu te as interna la Poiana Mare ca e aproape. Malaiul lau luat multe tari din diferite Fonduri dar mi se pare ca sint fonduri Europene de multe miliarde la care sau tras tepe in Romania poate si tu ai tras teapa Mascarici – dar si in Craiova poate ai uitat arabi care au mancat Bani Statului si au fugit mi se pare ca si Haisam ne-a mancat Banii ma Fenta cu Givent – cred ca si tu esti un Evreu convertit vezi cauta in mosi stramosi si tu iti negi rasa . nu-i nimic tot Evreu ramai chiar daca sau convertit in familie in urma cu multi ani in urma ! Nu-ai Vazut Fenta cu givent ca in Spania sa facut Cercetari de oameni de stiinta nu ca tine increzut ! : un sfert din iei sint din rasa Evreiilor convertiti la Crestinizm (Maranos) in timpul lui IZABELA SI FERDINAND nui nimic si tu pana la urma a-ti vei gasi stramosi . Pa Fiule pui de Jidan !!

 33. trotineta Matrics said:

  mama ce m-ai jignit cu fiu de jidan….. poaaaaah, imi fac sepuku, gata! ba prostovane, statul Israel e creeatia lui Hitler si a lui Rothschild iar voi evreii, sinteti turma de care isi bat bancherii joc astazi pentru a ****petrolul din Orientul Mijlociu..si banii din “tarile civilizate”.. E timpul sa va treziti la viata si sa realizati ca sinteti si voi oameni ca si noi! Ca sintem maimute sau urmasii lui Adam si Eva importa mai ´putin ba ametica, pina la urma nu toti cei 500 mil. care vor ramine vor fi evrei: DOAR BANCHERI SI ALTI POTENTATI SI LUMII DE ASTAZI!!! Voi evreii sinteti primii de care sionistii isi bat joc! Pacat ca nu pricepeti asta! Pacat pentru voi si pacat pentru noi: FIINTE UMANE! VEzi ca sint evrei de renume care spun asta! Apropos: esti talmudic sau torah? Ashkenazi sau sephard? Asta bineinteles daca as crede in religia scrisa de oameni! :):): Ia-ti lopatica si du-te la masa ca te cheama mami, nu ma mai joc cu tine! De cind dateaza Shoah? Blip de aici fenta cu ghivent!

 34. trotineta Matrics said:

  Mama lui Lenin era evreica iar el era ortodox?!!! Jugashvilli iti spune ceva? E numele adevarat al lui Stalin! plecaram de la prefectura si ajunseram la Ana…. Va place voua sa masacrati palestinienii? Nu ne putem opune pentru ca ne condamna legile anti-rasiale! Va place voua sa plingeti din orice si sa cereti bani pentru ca voi sinteti intotdeauna victimele si niciodata agresorii? Platim ca ne obliga guvernantii alesi “democratic” de noi! DAR NU NE CERETI SA VA SI IUBIM PENTRU ASTA! Citi bani vreti pentru urmasii celor din Romania?

 35. Dan Rota-riu said:

  Eliberati oamenii nevinovati din lagarul de exterminare “Fasia Gaza”. Nu mai ucideti oameni nevinovati bestii naziste israelite! Eliberati romanii detinuti fara nici un drept din acest lagar al ****! Trotineta Matrics fii atat de destept asa cum te cunosc si nu divaga pentru ca interesul evreilor e sa mute atentia de la crimele lor, de la uriasul lagar de exterminare “Fasia Gaza” catre dispute istorice si religioase. Nu e cazul sa divagam. Astazi oameni, copii, femei nevinovati care au vrut sa iasa din acest lagar de exterminare “Fasia Gaza” nu au fost lasati sa paaraseasca lagarul de exterminare. 4 romani se aflau in autobuzul pe care l-au oprit si intpors din drum bestiile naziste ale statului Israel. Un singur roman sau copil de roman daca moare in acest lagar de exterminare voi face tot ce pot eu sa fac ca Institutul National de Studiere a Holocaustului din Romania sa fie desfiintat si voi deveni un anti semit militant. Orice crima poate fi prevenita insa criminalii trebuiesc pedepsiti.

 36. trotineta Matrics said:

  imi pare rau tovarase, nu am veleitati de erou iar singura solutie pentru a aduce binele si normalitatea inapoi cu atitia pacmani voluntari sau manipulati este o dictatura crincena cu lagare de exterminare…. ceva de genul lui Ceausescu in varianta apoteotica sau hitlerista! Nu poti sa faci bine natiunii romane decit cu biciul! Nu, nu m-au invins ci doar convins ca prostia este enorma! Dupa cum ar trebui sa stiti mai bine decit mine, vorbele sint inutile! Uite ca Israelul stie! am crezut ca pot aduce putina lumina din cunostintele mele dar unii (chiar multi) se complac in mocirla! Si doar imi spusese mama sa nu intru la porci!!!

 37. Dan Rota-riu said:

  video.google.com/vid eoplay?docid=8785876 923462708738&q=Pales tine&total=14524&sta rt=10&num=10&so=0&ty pe=search&plindex=1

Alte stiri

5 martie 2019

Uniunea Europeană are din nou ambasadă la Washington

SUA au restabilit rangul de ambasadă al misiunii diplomatice a Uniunii Europene la Washington. Administrația Trump a retrogradat, în decembrie anul trecut, delegația Uniunii Europene la nivelul unei reprezentanțe de organizație internațională. ...

Sumarul ediției de luni, 5 ianuarie 2009

Actualitate

» Fiul jurnalistului Sorin Rosca Stanescu s-a sinucis
» Tarifele RCA au crescut cu 10-30%
» Autorităţile de sănătate publică vor fi reorganizate ca direcţii de sănătate
» Angajaţii de la stat care cumulează pensia cu salariul trebuie să decidă în 15 zile la care renunţă
» Românii pot obţine paşapoarte electronice
» Craiova explozivă
» A început „măcelul“ la Alro
» Războiul gazelor
» La Mulţi Ani de negură!

Local

» Scurte ştiri
» Tineri răniţi într-un grav accident
» Cal salvat de pompieri
» Poleiul face victime
» Scurte stiri
» Noi restricţii pentru fumători
» Româncă rănită în Fâşia Gaza
» Sistemul local de burse de merit, modificat
» Acciza a mărit preţul carburanţilor
» Omorâţi în taxi
» Revelion cu peripeţii la Salvare
» Sârbă guvernamentală pe muzica lui Băsescu
» Ordonanţa pentru sancţionarea discriminării este neconstituţională
» Datoriile către magistraţi, amânate după 31 martie

Dolj

» Un nou dosar pentru doljeanul Cioroianu

Sport

» Memorialul „Florin Berceanu“, la primele confruntări
» Pandurii, între ştiinţa jocului şi tehnologie
» Ion Crăciunescu: Sunt lucruri grave în fotbalul românesc
» Scurte ştiri
» Adriano a fost amendat cu 150.000 de euro
» Zenga are încredere în potenţialul Cataniei
» Mutu, printre protagonişti
» Chelsea s-a făcut de râs în Cupa Angliei
» Atlete bulgare, suspendate
» Pau Gasol, cel mai bun baschetbalist european
» Kawasaki se retrage din Moto GP
» Murray s-a impus la Abu Dhabi
» Handbalistele de la SCM, din nou la lucru
» România, codaşă
» Moses i-a luat centura lui Kobori
» Niculescu, învinsă de Pironkova
» Raluca Dumitraşcu, în Top 10
» Kovacs şi-a început mandatul
» Raliul Dakar a debutat în forţă

Bani & Afaceri

» Demisia, momentul schimbării
» Început de an cu concedieri
» Maximum 4.000 de lei pentru creşterea copilului
» Scad contribuţiile angajaţilor
» Doljchim, prima victimă în cazul gazului rusesc?

Opinii

» Ce nu va fi în 2009
» Din dorinţele unui 2009 european

Top