12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoleiul face victime

Poleiul face victime

Circulaţie restricţionată ieri pe Drumul Naţional 6, în judeţul Mehedinţi, în apropriere de Drobeta Turnu Severin, din cauza unui eveniment rutier. Accidentul s-a produs în jurul prânzului pe Dealul Balota, unde, din cauza zăpezii şi a vântului pe asfalt, s-a format un strat subţire de gheaţă. „Sunt indicatoare rutiere care avertizează că trebuie să reduci viteza la 50 km/h, dar în curbele de pe Dealul Balota din cauza gheţii şi cu 30 la oră tot derapează maşina“, a declarat Iulian Mitrea, un şofer care s-a lovit cu maşina de parapetul de protecţie al străzi.

Victimă a gheţii a fost ieri un şofer de 41 de ani, care, din cauza poleiului, a pierdut controlul asupra volanului, a intrat pe contrasens, unde a lovit un microbuz care circula regulamentar. Impactul a fost aproape fatal şoferului vinovat, acesta scăpând cu viaţă datorită intervenţiei prompte a pompierilor.

„Din cauza vitezei neadaptate la condiţiile de trafic, pe Drumul Naţional 6, a avut loc un accident de circulaţie în care au fost implicate un autoturism şi o autoutilitară. În urma accidentului, a rezultat o victimă, care a avut nevoie de intervenţia celor de la Descarcerare, şi pagube materiale provocate la cele două maşini“, a declarat subcomisarul Corneliu Mateescu.

În primele trei zile ale anului, în aceeaşi zonă, din cauza poleiului, au avut loc alte cinci evenimente rutiere soldate cu patru răniţi şi pagube materiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS