18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOmorâţi în taxi

Omorâţi în taxi

Un taximetrist şi clientul său şi-au pierdut viaţa joi, după ce un microbuz condus de un tânăr fără permis a lovit Matizul cu care aceştia se deplasau.

 

Sfârşitul şi începutul de an au fost marcate de accidente în care au fost implicaţi taximetrişti din Craiova. Dacă pe 28 şi 29 decembrie în municipiu au fost înregistrate două evenimente rutiere grave, cauzate de neacordarea de prioritate, joi, doi oameni au murit după ce maşina cu care se deplasau a fost lovită violent de un microbuz scăpat de sub control. Conform poliţiştilor doljeni de la Rutieră, în jurul orei 15.30, un Matiz condus în regim de taxi pe bulevardul Nicolae Titulescu de Gheorghe Dinu, de 56 de ani, din Craiova, a fost lovit de un microbuz al societăţii Tifco SA. La faţa locului s-au deplasat echipajele SMURD şi Descarcerarea, însă, în ciuda eforturilor medicilor, taximetristul nu a mai putut fi salvat, acesta decedând pe loc în urma impactului deosebit de violent. Pasagerul de pe locul din dreapta faţă al taxiului, Alin Gigi Florea, de 23 de ani, tot din Craiova, a fost transportat la Spitalul de Urgenţă, unde, o zi mai târziu, a decedat din cauza rănilor suferite.

 

Şoferul vinovat, un tânăr fără permis

 

Poliţiştii de la Rutieră au stabilit că microbuzul a fost condus de Alin Constantin Buşe, de 19 ani, angajat ca agent de pază la SC TPI Security, chiar dacă acesta a declarat că el era doar pasager în microbuz, iar şoferul acestuia a fugit de la locul accidentului. Oamenii legii au stabilit că tânărul se afla de serviciu la sediul firmei Tifco SA, de unde, în aceeaşi zi, a sustras un microbuz Mercedes Sprinter, cu numărul de înmatriculare DJ-21-TIF, şi a plecat la plimbare, deşi nu avea permis de conducere. Pe bulevardul Nicolae Titulescu, aproape de intersecţia cu bulevardul Tineretului, din cauza lipsei de experienţă, dar şi a vitezei excesive, Buşe a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a intrat pe contrasens şi a lovit frontal Matizul condus de Gheorghe D. După impactul puternic, cele două maşini au intrat pe trotuar şi s-au oprit într-un panou publicitar. Tânărul care a condus microbuzul a fost transportat şi el la spital, unde medicii au stabilit că a suferit câteva zgârieturi.

Poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore pe Buşe, pe numele acestuia fiind întocmit dosar penal pentru furt, conducere fără permis şi ucidere din culpă. După terminarea cercetărilor, poliţiştii au propus Parchetului arestarea preventivă a lui Buşe, însă procurorul de serviciu nu a fost de acord, Buşe urmând să fie cercetat în stare de libertate.

 

Încă două accidente pe 1 ianuarie

 

Tot pe 1 ianuarie, în judeţul Dolj, au mai fost înregistrate două accidente, unul mortal şi altul grav. La ora 16.45, în comuna Vârvoru de Jos, satul Criva, pe DJ 562 A, Dorel Bancău, de 28 de ani, din localitate, în timp ce conducea o Dacie 1305, nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de mers înapoi şi l-a accidentat mortal pe Ionel Cocău, de 52 de ani, din aceeaşi localitate, care mergea pe carosabil. În jurul orei 17.00, pe strada Vişeu din Craiova, Florin D., de 13 ani, din localitate, în timp ce conducea un Ford înmatriculat în Anglia, proprietatea lui Sorin Velcu, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens şi a intrat într-un stâlp de beton de pe marginea drumului. În urma impactului puternic, Gheorghe F., de 17 ani, a fost rănit grav, iar Ionuţ D., de zece ani, a suferit leziuni uşoare. Ambii erau pasageri în Ford.

19 accidente sâmbătă

Conform IGPR, pe 3 ianuarie 2009, în judeţele Bacău, Bihor, Braşov, Ialomiţa şi Timiş au fost înregistrate 19 accidente, soldate cu cinci morţi şi 18 răniţi grav. În 17 cazuri au fost vinovaţi conducătorii auto, iar în două, pietonii. Principalele cauze ale accidentelor au fost traversarea neregulamentară, viteza neadaptată la condiţiile de drum şi depăşirea neregulamentară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

42 COMENTARII