Datoriile către magistraţi, amânate după 31 martie

Autori


Guvernul a adoptat marţea trecută o ordonanţă de urgenţă privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii, având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sistemul justiţiei, care prevede că aceasta se realizează începând cu 31 martie 2009.

Actul normativ prevede că sunt exceptate plăţile prevăzute de OUG nr. 75/2008, care vor continua să se facă potrivit eşalonării stabilite prin Ordinul comun al ministrului justiţiei, ministrului economiei şi finanţelor, preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. „Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti, având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din sistemul justiţiei, devenite executorii până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, cu excepţia celor care intră sub incidenţa Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.75/2008 privind stabilirea de măsuri pentru soluţionarea unor aspecte financiare în sistemul justiţiei, se realizează începând cu 31 martie 2009“, se precizează într-un comunicat de presă al guvernului.

Cabinetul Boc îşi justifică amânarea plăţilor prin necesitatea identificării unor noi resurse financiare cu scopul de a îmbunătăţi capacitatea administrativă a instanţelor şi Parchetelor şi că e nevoie să se ţină cont de influenţa „substanţială asupra bugetului de stat pe anul 2009“ pe care o are punerea în aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.75/2008 privind stabilirea de măsuri pentru soluţionarea unor aspecte financiare în sistemul justiţiei.


„Această măsură, cu aplicabilitate limitată în timp, este necesară în condiţiile în care resursele bugetare sunt influenţate de criza economică pe care o traversează România. Mai mult, întrucât bugetul de stat pe anul 2009 nu a fost încă aprobat, instituţiile publice, inclusiv Ministerul Justiţiei, se află în imposibilitatea angajării de cheltuieli bugetare care să depăşească 1/12 din prevederile bugetare ale anului 2008, situaţie în care s-ar afla ordonatorii principali de credite din sistemul justiţiei dacă ar pune în executare aceste titluri executorii“, se mai precizează în comunicatul de presă al guvernului.Comenteaza acum

Un comentariu;

  1. Mihai Stancu said:

    Daca vrea sa se “respecte” ca un adevarat GUVERN , actualul , trebuie sa propuna Parlamentului , imediat , modificarea Legii , prin care sistemul de magistratura , indiferent ce incearca sa zica unii ( bineanteles , dintre ei !), de imixtiune sau altceva asemanator , insa nu e posibil , in actualul stadiu in care ne aflam , ca aceasta categorie , atat de PRIVILEGIATA ( cred ca si notarii , la fel ), sa sfideze pe cei mai multi dintre ROMANI , cu acele salarii si pensii de -ti ….””sar capacele “” !! Toti au lucrat , unii chiar mai mult decat ei , insa , ne e posibil , ca sub masca imixtiunii si a mult-comentatei intrari in lumea civilizata , democratica , unii , sa ajunga la acest nivel , in timp ce , ceilalti , sa ramana cu mult in urma acelorasi exemple de lume democratica !!! ESTE SFIDATOR !! SI ati vazut ce “mostre” de magistrati , unii , ca ex-judecatoarea bahica – Turcu !!

Alte stiri

Sumarul ediției de luni, 5 ianuarie 2009

Actualitate

» Fiul jurnalistului Sorin Rosca Stanescu s-a sinucis
» Tarifele RCA au crescut cu 10-30%
» Autorităţile de sănătate publică vor fi reorganizate ca direcţii de sănătate
» Angajaţii de la stat care cumulează pensia cu salariul trebuie să decidă în 15 zile la care renunţă
» Românii pot obţine paşapoarte electronice
» Craiova explozivă
» A început „măcelul“ la Alro
» Războiul gazelor
» La Mulţi Ani de negură!

Local

» Scurte ştiri
» Tineri răniţi într-un grav accident
» Cal salvat de pompieri
» Poleiul face victime
» Scurte stiri
» Noi restricţii pentru fumători
» Româncă rănită în Fâşia Gaza
» Sistemul local de burse de merit, modificat
» Acciza a mărit preţul carburanţilor
» Omorâţi în taxi
» Revelion cu peripeţii la Salvare
» Sârbă guvernamentală pe muzica lui Băsescu
» Ordonanţa pentru sancţionarea discriminării este neconstituţională
» Datoriile către magistraţi, amânate după 31 martie

Dolj

» Un nou dosar pentru doljeanul Cioroianu

Sport

» Memorialul „Florin Berceanu“, la primele confruntări
» Pandurii, între ştiinţa jocului şi tehnologie
» Ion Crăciunescu: Sunt lucruri grave în fotbalul românesc
» Scurte ştiri
» Adriano a fost amendat cu 150.000 de euro
» Zenga are încredere în potenţialul Cataniei
» Mutu, printre protagonişti
» Chelsea s-a făcut de râs în Cupa Angliei
» Atlete bulgare, suspendate
» Pau Gasol, cel mai bun baschetbalist european
» Kawasaki se retrage din Moto GP
» Murray s-a impus la Abu Dhabi
» Handbalistele de la SCM, din nou la lucru
» România, codaşă
» Moses i-a luat centura lui Kobori
» Niculescu, învinsă de Pironkova
» Raluca Dumitraşcu, în Top 10
» Kovacs şi-a început mandatul
» Raliul Dakar a debutat în forţă

Bani & Afaceri

» Demisia, momentul schimbării
» Început de an cu concedieri
» Maximum 4.000 de lei pentru creşterea copilului
» Scad contribuţiile angajaţilor
» Doljchim, prima victimă în cazul gazului rusesc?

Opinii

» Ce nu va fi în 2009
» Din dorinţele unui 2009 european

Top