12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj18 accidente rutiere, produse din cauza animalelor

18 accidente rutiere, produse din cauza animalelor

18 evenimente rutiere s-au produs în 2008 pe raza judeţului Gorj, din cauza animalelor lăsate nesupravegheate. Două accidente s-au soldat cu decesul a două persoane şi rănirea gravă a alteia.

Evenimentele au avut loc pe DN 67, în cartierul Drăgoeni din Târgu Jiu, şi în localitatea Pişteştii din Deal, comuna Scoarţa. Cel mai mediatizat accident rutier din acest an a fost cel în care şi-a pierdut viaţa fiica unui cunoscut om de afaceri din Târgu Jiu. Oliana Râsu, de 24 de ani, a murit pe 9 septembrie, după ce motocicleta pe care se afla şi care era condusă de prietenul său s-a izbit violent de un pom de pe marginea drumului. Accidentul s-a produs din cauza unui cal aflat pe partea carosabilă, care nu a mai putut fi evitat de conducătorul vehiculului, dar şi a vitezei excesive cu care se deplasau cei doi. Motocicleta a acroşat animalul, după care s-a oprit într-un pom. În urma impactului, Oliana Râsu a murit, iar prietenul său a suferit leziuni foarte grave.

 

700 de amenzi aplicate de poliţişti

 

Tot din cauza animalelor lăsate nesupravegheate s-au mai produs trei accidente rutiere soldate cu rănirea uşoară a şase persoane. Din acelaşi motiv, pe raza municipiului Târgu Jiu au mai avut loc 14 evenimente rutiere, în urma cărora s-au înregistrat numai pagube materiale. Pentru prevenirea unor asemenea evenimente, poliţiştii au aplicat 700 de amenzi contravenţionale proprietarilor de atelaje cu tracţiune animală şi a celor de cabaline. „Au fost aplicate proprietarilor de atelaje cu tracţiune animală, precum şi proprietarilor de cabaline peste 700 de sancţiuni contravenţionale“, a spus Constantin Nicolescu, comisarul-şef al Inspectoratului de Poliţie Gorj.

Poliţiştii au identificat două zone cu risc crescut de producere a accidentelor rutiere din cauza animalelor lăsate în libertate. Acestea sunt pe DN 67, în localităţile Scoarţa şi Bengeşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS