16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal20.000 de severineni, fără căldură

20.000 de severineni, fără căldură

Regia de Termoficare Drobeta Turnu Severin a oprit încă de luni furnizarea agentului termic pentru 75 de asociaţii de proprietari, din cauza datoriilor de 7,5 milioane de lei, restante de doi ani. Peste 20.000 de locuitori din municipiu au rămas fără căldură şi apă caldă.

Directorul societăţii Termo-Activ, Cornel Dumangiu, a spus că sistarea furnizării agentului termic s-a produs în urma nenumăratelor somaţii şi a epuizării procedurilor legale de recuperare a datoriilor la serviciile de distribuţie a apei calde şi căldurii.

„Nu vom livra agent termic acestor asociaţii decât în condiţiile în care ni se achită integral banii datoraţi pentru consumurile de agent termic. Din lipsă de fonduri este perturbată şi activitatea termocentralei Romag-Termo. Măsura a fost luată pentru o perioadă nedeterminată“, a precizat Dumangiu.

În Drobeta Turnu Severin mai există 148 de consumatori care totalizează restanţe la plata serviciilor de furnizare a agentului termic de 3,5 milioane de lei, împotriva cărora încă nu s-au dispus măsuri de recuperare a datoriilor.

Reprezentanţii Regiei de Termoficare din Drobeta Turnu Severin spun că locatarii vor primi căldură doar după ce asociaţiile achită o parte din restanţe.

„Dacă reuşesc să vină cu plăţile la nivelul lunii ianuarie 2008, vom relua furnizarea agentului termic“, a mai spus Dumangiu. Termoficarea are de încasat de la proprietari peste zece milioane de lei, restanţe din anii 2007 şi 2008.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS