5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte stiri

Baia bancherilor

Criza financiară şi starea economică internaţională au influenţat şi tradiţionala baie în lacul din Geneva. După cum informează cotidianul italian La Repubblica, în ediţia sa on line, mai mulţi participanţi la cea de-a 71-a ediţie a „Coupe de Noel“, desfăşurată la Geneva, au decis să se îmbrace în bancheri, să se „înarmeze“ cu bancnote uriaşe şi să înfrunte apele îngheţate ale lacului în numele tradiţiei.

 

Fără sex din cauza artificiilor

Bărbaţii din oraşul italian Napoli, care intenţionează să întâmpine Anul Nou cu artificii şi petarde de orice fel, riscă să fie lăsaţi „pe uscat“ de propriile partenere. După cum informează Tiscali.it, mai multe neveste, iubite şi logodnice din Napoli au promis că vor refuza să mai facă sex cu partenerii, în cazul în care aceştia au de gând să respecte tradiţia petardelor, care sunt din ce în ce mai periculoase, provocând rănirea a zeci de persoane. Ideea îi aparţine consilierului Vincenzo Sorrentino, medic la Spitalul Cardarelli. Acesta ştie care sunt efectele devastatoare ale petardelor, mai ales ale celor ilegale, şi de aceea a decis să ceară ajutorul femeilor. La această iniţiativă au aderat deja 30 de femei, printre care Carolina Staiano, de 42 de ani, al cărei soţ a fost grav rănit în urma folosirii petardelor în noaptea de Anul Nou. Femeile sunt îndemnate să-şi denunţe soţii în cazul în care descoperă că în casă sunt ascunse petarde. „Facem orice este posibil pentru a încerca să prevenim incidentele neplăcute cauzate de petarde. Până acum, nu am avut rezultatele la care ne-am fi aşteptat. De această dată, speranţa noastră o reprezintă femeile“, a spus Vincenzo Sorrentino.

 

Americanii se roagă pentru autovehiculele de teren

Biserica Americană a decis să ia atitudine împotriva crizei economice prezente la nivel mondial. În timp ce America este îngrijorată pentru viitorul economiei şi se confruntă cu una dintre cele mai mari crize prin care a trecut sectorul automobilistic, reverendul Charles Ellis a decis să ia atitudine şi a pus la cale un plan de salvare. Astfel, într-o biserică din Detroit au fost aduse în faţa altarului două autovehicule de teren. Printre credincioşi s-au aflat şi angajaţii de la Ford şi General Motors, care s-au rugat să îşi păstreze locurile de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS