10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎn contact cu sinele superior

În contact cu sinele superior

Folosind imaginaţia prin tehnica vizualizării creative, putem obţine ceea ce ne dorim în viaţă. Pentru ca vizualizarea creativă să fie eficientă şi să avem succes, unul dintre paşii cei mai importanţi pe care îi avem de făcut este să căpătăm senzaţia că suntem în legătură cu sursa noastră spirituală interioară.

Acesta este locul în care primim cantităţi infinite de dragoste, înţelepciune şi energie din univers. Pentru fiecare dintre noi sursa poate însemna Dumnezeu, o zeiţă, inteligenţa universală, Marele Spirit, puterea supremă sau adevărata noastră esenţă. În orice fel am conceptualiza-o, poate fi găsită aici şi acum, în fiinţa noastră interioară.

Ne-am putea gândi la contactarea sursei noastre interioare ca la intrarea în legătură cu sinele superior, fiinţa înţeleaptă care sălăşluieşte în interior. Starea în care suntem în contact cu acesta se caracterizează printr-un sentiment profund de cunoaştere şi siguranţă, de putere, iubire şi înţelepciune. Ştim atunci că ne creăm propria experienţă de viaţă şi că avem puterea de a ne determina experienţele cele mai importante şi mai necesare pentru procesul individual de învăţare.

Am trecut cu toţii prin experienţa intrării în contact cu sinele nostru superior, deşi poate că nu am conceput-o în acest fel. Senzaţia că suntem foarte sus, foarte puternici, că totul ne este foarte limpede, că ne aflăm „deasupra întregii lumi“ sau că suntem „capabili să mişcăm munţii din loc“ reprezintă toate indicii ale acestei asocieri. La fel se întâmplă şi când ne îndrăgostim: ne simţim atât de bine şi ni se pare că toată lumea este a noastră, pentru că iubirea faţă de altă fiinţă ne leagă de sinele nostru superior.

Când vom trăi pentru prima dată conştient această legătură cu sinele superior, vom descoperi că este o stare care poate să vină şi să treacă mai degrabă la întâmplare. Într-un moment ne vom simţi puternici, creativi, cu o viziune clară, iar în momentul următor putem fi aruncaţi înapoi în confuzie şi nesiguranţă. S-ar părea că acest mecanism face parte în mod firesc din proces. Odată ce devenim conştienţi de sinele nostru superior, îl putem solicita oricând avem nevoie de el. Treptat, vom descoperi că el este cu noi din ce în ce mai mult timp.

Legătura dintre personalitatea noastră şi sinele superior este un canal cu două sensuri şi este important să stimulăm ambele direcţii.

Direcţia receptivă: atunci când ne reducem personalitatea la tăcere, deschidem un canal prin care înţelepciunea şi îndrumarea superioară pot ajunge la noi prin mintea intuitivă. Putem pune întrebări şi ne putem aştepta să primim răspunsuri sub forma unor cuvinte, imagini mentale sau sentimente.

Direcţia activă: atunci când ne trăim viaţa activ, conştientizând că suntem creatorul ei, alegem ceea ce dorim să creăm şi ne canalizăm energia, puterea şi înţelepciunea infinită a sinelui superior către manifestarea alegerilor făcute prin vizualizarea creativă şi prin afirmaţii.

Când ambele direcţii ale canalului permit curgerea liberă, suntem ghidaţi de înţelepciunea superioară şi pe baza acestei îndrumări facem propriile alegeri şi ne creăm o lume în modul cel mai elevat şi mai frumos. „Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide. Căci oricine cere ia, cel care caută află şi celui care bate i se va deschide“ (Matei VII, 7-8).

Nu este oare minunat să fim creatorii propriului univers?

Psihoterapeut Gina

Chiriac, Centrul de Săntate „Sfântul Grigorie Decapolitul“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII