12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAu murit sub un mal de pământ

Au murit sub un mal de pământ

Doi muncitori au murit ieri- dimineaţă, în Craiova, după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste ei. Gheorghe Bălaşa, de 47 de ani, din municipiu, şi Marian Olteanu, de 32 de ani, din localitatea doljeană Murgaşi, angajaţi ai firmei Titan Construct SRL, săpau un şanţ pe strada Gârleşti, pentru introducerea unei conducte de canalizare. La un moment dat, unul dintre malurile şanţului adânc de aproximativ doi metri s-a surpat peste cei doi muncitori, care au murit asfixiaţi. Alţi doi colegi, aflaţi în apropiere, au scăpat nevătămaţi.

Autorităţile au fost alertate prin apelul de urgenţă 112, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă fiind sesizat despre caz la ora 9.09. SMURD-ul şi Descarcerarea au plecat la faţa locului, împreună cu un echipaj al Serviciului de Ambulanţă, urmaţi de reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj, criminalişti şi un procuror din cadrul Parchetului Local.

Potrivit lui Silviu Poenaru, inspector în cadrul ITM Dolj, malul s-a surpat în momentul în care muncitorii încercau să introducă ţeava de canalizare în pământ. „Am făcut primele cercetări la faţa locului alături de poliţiştii criminalişti şi de procuror. ITM va efectua o anchetă din punct de vedere al securităţii muncii, urmând să înaintăm concluziile către Parchet“, a declarat Poenaru.

„În prezent se efectuează cercetări şi se aşteaptă raportul Inspectoratului de Muncă. În funcţie de concluziile inspectorilor ITM şi ale procurorului de caz, se vor lua măsurile corespunzătoare“, a declarat procuror Greta Chiurtu, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII