12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalArhiva primăriei la apă

Arhiva primăriei la apă

Pentru salvarea arhivei din Primăria Craiova, municipalitatea vrea să cheltuiască 2,5 milioane de euro în următorii doi ani.
Arhiva, de fapt cea mai mare parte din ea, este depozitată în subsolul sediului central al administraţiei, din strada A.I. Cuza, în condiţii care nu corespund normativelor în vigoare: spaţiu de stocare suficient, căi de circulaţie a personalului, două căi de evacuare, camere de restaurare, securitate, aer cu umiditate scăzută etc. Restul arhivei este împrăştiat prin diverse birouri, în toate clădirile primăriei. Motivând că se teme ca nu cumva să se piardă documentele, municipalitatea vrea să construiască un sediu cu destinaţie specială, de arhivă, în strada Unirii nr. 45, cu 2,5 milioane de euro, bani din bugetul local.
„Subsolul primăriei nu este un spaţiu proiectat pentru arhivă. Documentele sunt în pericol, din cauza umidităţii crescute. Practic, nici una dintre normele în domeniu nu poate fi respectată în acest spaţiu“, a spus purtătoarea de cuvânt a municipalităţii, Carmen Licu. Potrivit proiectului, casa arhivei ar trebui să fie formată din demisol, parter şi două etaje, construibile în doi ani. Imobilul va fi dotat cu tot echipamentul necesar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS