13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj11 copii, intoxicaţi cu monoxid de carbon

11 copii, intoxicaţi cu monoxid de carbon

11 dintre cei 13 copii ai unei familii din Tămăşeşti – Gorj au ajuns la spital, intoxicaţi cu monoxid de carbon, din cauza unui generator pe motorină. La unitatea medicală a fost adusă şi mama lor.

 

De cinci ani de când s-au mutat în casa cea nouă, membrii familiei Giugelea, din satul gorjean Tămăşeşti, nu au energie electrică. Capul familiei a făcut rost cu ani în urmă de un generator pe motorină care să le asigure lumina. Duminică seară, 11 dintre cei 13 copii ai familiei Giugelea s-au intoxicat cu monoxid de carbon emanat de generator. Două ambulanţe s-au prezentat de urgenţă la Tămăşeşti, dar au ajuns foarte greu la casă, din cauză că aceasta este situată în mijlocul unui câmp mlăştinos.

„Am fost solicitaţi la o intoxicaţie. Am reuşit dă aducem la spital 11 copii şi un adult, mama lor, care prezintă caracteristicile unei intoxicaţii uşoare. Cel mai mic dintre pacienţi are şase luni, iar fata cea mare 13 ani“, a spus Gabriela Bădiu, medicul de pe salvare.

 

Ambulanţele, scoase
cu tractorul

 

Odată ajunşi la faţa locului, angajaţii Serviciului de Ambulanţă Gorj au solicitat ajutor pentru a putea să plece din gospodăria familiei Giugelea.

„Am chemat o salvare cu tracţiune 4X4 ca să putem ieşi de acolo“, a declarat Gabriela Bădiu, medicul de pe ambulanţă. Primarul comunei Băleşti, Aristică Paicu, a declarat că a fost solicitat de săteni, care l-au rugat să trimită un tractor pentru a ajuta ambulanţele să iasă din gospodăria familiei Giugelea: „Am trimis un tractor ca să scoată ambulanţele. S-au intoxicat câţiva dintre copii“.

Internaţi pentru 24 de ore

 

Cei 11 copii cu vârste cuprinse între şase luni şi 13 ani au fost internaţi pentru 24 de ore la Secţia de pediatrie. „Au fost aduşi 11 copii minori, dar starea lor nu este gravă. Au suferit o intoxicaţie cu monoxid de carbon. Din fericire, nu au inhalat foarte mult“, a declarat medicul Elena Popescu.

„Ne-a venit rău de la generatorul de curent electric. Noi de cinci ani nu avem lumină. Sper să se facă bine copiii“, a spus Cornelia Giugelea, mama acestora.

Medicul Dumitru Butulescu, şeful Secţiei de pediatrie, a declarat ieri că toţi cei 11 copii se simt bine: „Au stat o noapte în spital, sub îngrijirea medicilor Secţiei de pediatrie, şi vor fi externaţi. Şi ei, şi mama lor sunt în afara oricărui pericol“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS