Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Bătaie în centrul Severinului

Trei tineri din Drobeta Turnu Severin au ajuns ieri-dimineaţă la urgenţă, după ce au fost bătuţi în trafic de doi necunoscuţi.

„Eu mă duceam spre casă şi a dat o maşină în mine. Am fost bătut şi nu am văzut decât o maşină albă, în rest, nu mai ştiu nimic“, a spus unul dintre cei agresaţi.

Bătaia a avut loc în jurul orei 2.00 şi cel mai probabil cele două grupuri se aflau în două maşini. După ce s-au şicanat în trafic, cei doi bătăuşi care se aflau într-un BMW au pus maşina în faţa Loganului unde erau cei trei tineri şi i-au luat la bătaie.

Participanţii la trafic au anunţat Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Doi dintre cei trei tineri, care erau şi în stare de ebrietate, au rămas internaţi la secţia de urgenţe, iar şoferul a fugit din spital.

Alin GHICIULESCU

 

Închisă pentru că nu are bani de pensie alimentară

Angelica Pârvan a fost încarcerată în luna septembrie, la Craiova, pentru că este prea săracă să plătească pensie alimentară fiicei sale. Femeia şi-a părăsit fiica de 11 ani şi pe primul soţ, care a dat-o în judecată pentru plata pensiei alimentare, dar a decedat la scurt timp. Fiind prea săracă, Angelica Pârvan nu a putut să plătească 35 de lei lunar, contravaloarea pensiei alimentare, şi a fost condamnată la doi ani de închisoare. Fetiţa este crescută în prezent de bunica paternă şi spune că nu îi pasă de mama sa, pentru că aceasta a ales să o părăsească.

După ce a divorţat, Angelica Pârvan şi-a refăcut viaţa alături de alt bărbat, cu care are trei copii minori. Acum, când femeia este în închisoare, bărbatul este cel care are grijă de micuţi, trăind în condiţii destul de grele şi confruntându-se cu probleme financiare. Copiii fac faţă cu greu situaţiei, mai ales că se apropie Crăciunul şi mama lor nu le va fi alături.

Cazul gorjencei Angelica Pârvan este unul care arată că justiţia nu îşi face datoria aşa cum ar trebui: destramă o familie şi închide o femeie săracă. Aceasta nu este singura persoană din România care nu a plătit pensia alimentară, dar este printre puţinele care fac închisoare pentru asta.

Mihaela FLOROIU

 

Gorjenii pică în masă la examenul pentru permisul auto

Din ce în ce mai puţini gorjeni reuşesc să ia permisul de conducere de când examenul pentru obţinerea carnetului se susţine pe calculator. Şeful Serviciului de Înmatriculări Auto şi Permise Gorj, Liviu Chiţiba, a declarat că doar o treime din cei care urmează cursurile unei şcoli de şoferi reuşesc să obţină permisul de conducere. Cel puţin 3.000 de persoane vin lunar să fie testate, însă doar 1.000 trec testul-grilă şi proba de conducere prin oraş pentru a deveni şoferi cu acte în regulă. Sute de aspiranţi la şofat, majoritatea tineri, se înghesuie zilnic în sala amenajată la parterul Prefecturii Gorj pentru a susţine examenul pe calculator.

„Spaţiul în care se desfăşoară examinarea viitorilor şoferi este deja insuficient, iar angajaţii Serviciului fac faţă cu greu numărului tot mai mare de solicitanţi de permise. În creştere este şi numărul celor care îşi înmatriculează autoturismele. Sper să ne putem extinde sediul Serviciului de Înmatriculări Auto şi Permise, care până cu un an în urmă a funcţionat în condiţii improprii în altă locaţie. Trebuie să eliminăm aglomeraţia, pentru că vin foarte mulţi şi aşteaptă şi în stradă, lucru care îi poate deranja pe trecători“, a declarat Liviu Chiţiba, şeful Serviciului de Înmatriculări Auto şi Permise Gorj.

 

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version