10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOperaţiune de salvare la înălţime

Operaţiune de salvare la înălţime

MEHEDINŢI. Medicii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă din Drobeta Turnu Severin au fost solicitaţi luni seară, într-o localitate situată la o altitudine de peste 1.500 de metri. Unui bărbat care se afla la un conac cu familia i s-a făcut rău şi a intrat în şoc hipotermic din cauza frigului. Rudele au încercat să-i acorde primul ajutor, dar victima a intrat în stare de inconştienţă.

Echipele de intervenţie au mers pe jos aproape două ore, iar pacientul a fost coborât prin pădure aproape trei kilometri, pe o targă improvizată.

„Intervenţia a fost obositoare. Am mers aproape trei kilometri prin pădure, pe un drum foarte accidentat. Împreună cu pompierii am transportat în condiţii bune victima la ambulanţă“, a spus medicul de la Serviciul de Ambulanţă Drobeta Turnu Severin.

„Pe 8 decembrie, la ora 20.25, Detaşamentul de Pompieri Orşova a intervenit pentru transportarea unui bolnav din locuinţa sa până la ambulanţă, deoarece casa era situată la aproape trei kilometri de drumul european, într-o zonă inaccesibilă mijloacelor auto. Persoana a fost predată Serviciului de Ambulanţă pentru acordarea de îngrijiri medicale“, a spus sergent major Adrian Nicolescu de la Detaşamentul de Pompieri Orşova.

Victima a ajuns la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, unde a rămas internată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS