6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAmenzi de la Garda de Mediu

Amenzi de la Garda de Mediu

OLT. Mai multe societăţi din judeţul Olt au fost sancţionate în urma unor controale recente ale Gărzii de Mediu. Cunoscuta fabrică de pâine aparţinând societăţii Irven Com din Slatina, de exemplu, nu a solicitat autorizaţie de mediu pentru desfăşurarea activităţii de fabricare mai mult de o tonă pe zi de pâine. Asta, în condiţiile în care cea anterioară expirase încă de la începutul lunii iulie. La data verificării, comisarii de mediu au constatat că societatea desfăşura activitate de producţie. SC Irven Com SRL a fost sacţionată cu o amendă de 30.000 de lei.

Nici Pirelli Tyres nu a scăpat în urma controlului Gărzii de Mediu. „Societatea nu a realizat în totalitate şi la termen măsura impusă la controlul anterior, în sensul că nu a adoptat soluţia tehnică finală privind colectarea apelor pluviale de pe terenurile limitrofe. Prin construirea obiectivului, a fost blocată scurgerea liberă a apelor pluviale de pe terenurile din vecinătatea nordică a obiectivului“, a spus Florin Homoreanu, comisarul-şef al Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu.

Pe lista firmelor sancţionate luna trecută de comisarii de mediu se află şi SC Borbas SRL din Slatina, care nu a întocmit la timp declaraţiile lunare privind obligaţiile la Fondul de mediu pentru produse finite ambalate care au fost introduse pe piaţa naţională. Unitatea a fost amendată cu 2.500 de lei. Alte trei societăţi din judeţ au primit avertisment pentru abateri de la normele de mediu. SC Monte Verde SRL Caracal nu a asigurat sisteme de automatizare a calităţii apei uzate evacuate la canalizarea publică şi calităţii aerului, iar SC Cora Oil SRL Corabia nu a solicitat acord de mediu pentru investiţia „Modernizare staţie peco“ – punct de lucru Corabia. SC Instrig SA Balş nu a întocmit la termen declaraţiile lunare privind obligaţiile la Fondul de mediu, datorate din contribuţia de 3% din veniturile realizate din vânzarea deşeurilor feroase şi neferoase.

Luna trecută, comisarii de mediu au efectuat şi două inspecţii la agenţii economici care deţin instalaţii ce intră sub incidenţa Directivei IPPC, referitoare la prevenirea şi reducerea integrată a poluării mediului. Au fost verificate instalaţiile de la SC TMK Artrom SA Slatina, societate care produce ţevi din oţel, şi SC Assani IMP-EXP SRL Stoicăneşti, fermă pentru creşterea intensivă a păsărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS