21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalExamene controversate la Poliţia de Frontieră

Examene controversate la Poliţia de Frontieră

Mai mulţi candidaţi la examenele de trecere din corpul agenţilor în cel al ofiţerilor din cadrul IJPF Mehedinţi şi Caraş-Severin sunt acuzaţi de alţi participanţi că au fost admişi, deşi unii dintre ei sunt inapţi.

 

MEHEDINŢI. Considerându-se nedreptăţiţi de membrii comisiei de corectare a lucrărilor susţinute pe 25 şi 28 noiembrie, mai mulţi candidaţi la examenele de trecere din corpul agenţilor în cel al ofiţerilor reclamă neregulile care s-au comis în timpul desfăşurării probelor la Poliţia de Frontieră. Aceştia au trimis presei şi IJPF Mehedinţi o sesizare semnată „un grup de candidaţi furaţi“.

Pe 25 noiembrie s-au desfăşurat exemenele de trecere din corpul agenţilor în cel al ofiţerilor şi din sursă externă la IJPF Caraş-Severin.

„Au fost admişi candidaţi inapţi din punct de vedere medical, ca de exemplu agent Frumosu Alina, care are talonete la picioare (un picior mai scurt), încălcându-se Legea nr. 360, art. 10. Au fost admişi copiii şefilor de la birourile MRU (resurse umane) din IJPF Timiş şi Caraş-Severin: agentul Oprea de la Timişoara, băiatul şefului de birou MRU de la Caraş-Severin şi agentul Gurgu, băiatul şefului MRU de la IJPF Mehedinţi, comisarul-şef Gurgu. Toţi cei admişi nu au obţinut note mai mari de 4, dar comisia de la IGPF Bucureşti, condusă de comisarul-şef Georgescu, în loc să controleze lucrările în prezenţa candidaţilor şi a martorilor, precum şi a sindicatului, le-a controlat separat pentru a le putea falsifica, afişând rezultatele după bunul-plac. Deci, examenul este fraudat şi trebuie anulat, mai ales că au intrat în sala de examen în două tranşe, cu aceleaşi subiecte (seria I a intrat la ora 9.00 şi seria a II-a, la ora 12.00)“, a declarat un agent de la IJPF Mehedinţi, care doreşte să-şi păstreze anonimatul pentru a nu-şi pune în pericol slujba.

„Nu am cunoştinţă despre aceste probleme. Agenţii pe care i-aţi enumerat sunt de la Turnu Severin. Examenul s-a susţinut la Orşova şi nu am avut nici o implicare în desfăşurarea lui“, a declarat Manuel Gârlea, inspectorul-şef al IJPF Caraş-Severin.

 

Altă dată, aceleaşi subiecte

 

Pe 28 noiembrie s-a desfăşurat examenul la IJPF Mehedinţi şi, deşi pe 25 noiembrie s-a dat o probă asemănătoare, subiectele au rămas aceleaşi.

„Un candidat care a obţinut nota 3,20 la Caraş-Severin a luat 7 la IJPF Mehedinţi. Cazul este al vărului comisarului-şef Burileanu, care lucrează tot la MRU – MH. Iar concursul este o făcătură pe faţă, atâta timp cât subiectele nu se schimbă de la examenul din 25 până la cel de pe 28“, susţine aceeaşi sursă anonimă.

Conducerea IJPF Mehedinţi ştia despre sesizarea depusă de mai mulţi candidaţi nemulţumiţi şi chiar a primit una scrisă la sediul unităţii, dar susţine că nu are nici o implicare în organizarea concursului. „Ştiam de sesizare, dar IJPF Mehedinţi nu a avut nici o implicare în organizarea acestor concursuri. Vom anunţa IGPF Bucureşti, care sunt şi organizatori şi sunt în măsură să se ocupe de sesizare“, a declarat Valeriu Pera, comisar-şef al IJPF Mehedinţi.

În cazul în care cel puţin unul dintre aspectele sesizate se va confirma, examenele se vor anula.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII