16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Micul Cassanova

La doar nouă ani, micul Alec Greven din Colorado a devenit peste noapte un scriitor de succes datorită experienţei sale cu fetele. Graţie volumului său „Cum să vorbeşti cu fetele“, Alec a reuşit să cucerească inima cititorilor, cu sfaturi de tipul: „Cea mai bună alegere este o fată normală. Fetele frumoase au o inimă rece“. După succesul acestui volum, micul scriitor se gândeşte serios la o continuare. Însă ce l-a făcut să publice acest ghid „amoros“? „Am cunoscut mulţi băieţi care nu ştiau cum să vorbească normal cu o fată“, a povestit Alec. Iniţial, băieţelul a scris pe hârtie cu pixul sfaturi pentru colegii săi, vânzând copiile cu trei dolari. Sfaturile sale de tipul „Spune pur şi simplu «bună» când te întâlneşti cu o fată“ sau „Piaptănă-ţi părul şi nu te îmbrăca niciodată în trening“ s-au bucurat de mare succes, astfel că editura HarperCollins a decis să adune sfaturile tânărului Cassanova într-o carte. Vânzările record nu i-au surprins pe profesorii lui Alec de la Soaring Hawk. Potrivit acestora, „deşi cartea este pentru cei mici, toată lumea poate învăţa ceva din ea“. Volumul este dedicat tuturor „băieţilor de la 8 la 80 de ani“. Din învăţămintele tânărului amorez menţionăm alte sfaturi cum ar fi: „Uneori reuşeşti să convingi o fată să te placă, iar apoi ea te părăseşte. Viaţa este grea, nu te lăsa învins“ sau „Dacă îţi încerci norocul cu mai multe fete, atunci o să ai probleme cu gelozia şi la sfârşit te poţi trezi fără o prietenă. Mai bine te-ai opri la o singură fată“.

Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra, în concert la Bucureşti

Celebrul regizor Emir Kusturica şi The No Smoking Orchestra se întorc în Bucureşti într-un concert extraordinar. Evenimentul va avea loc miercuri, 10 decembrie, la Sala Palatului, de la ora 20.00. Spectacolul face parte din cadrul turneului de promovare „Time of The Gypsies“, iar în deschidere va cânta trupa Zdob şi Zdub.

Alexandru Andrieş – Oficial la Teatrul Nottara

Alexandru Andrieş va concerta la Sala „Horia Lovinescu“ a Teatrului Nottara, într-un eveniment ce va avea loc mâine, de la ora 19.00, organizat de Fundaţia Culturală Aurel Mitran. Maestrul va susţine un concert de promovare pentru cel mai nou album al său, „Oficial“. Materialul este „100% compus, orchestrat şi înregistrat în 2008, gândit ca un fel de «După 20 de ani» faţă de «Verde-n faţ㻓, cum a mărturisit artistul. La realizarea acestui album, maestrul a colaborat cu George Baicea, Maria Ioana Mîntulescu, Cristian Soleanu, Mircea Tiberian, Eugen Tegu, Tudy Zaharescu, Silvia Albei, Alin Constantinescu şi Victor Panfilov. Albumul este disponibil atât în varinta digipack, ediţie limitată în număr de 1.000, cât şi separat, şi va putea fi achiziţionat chiar în seara concertului. Alexandru Andrieş este un artist modest, extrem de simpatic şi de interesant, care nu conteneşte să se mire că vine lumea să-l vadă. Imprevizibil, pe de o parte, deşi e Balanţă, şi echilibrat pe de alta, ne arată o spontaneitate aparte. Sâsâit într-un mod şarmant, schiţează piesă după piesă arhitectura unei idei. Andrieş poate să creeze oriunde merge, oriunde cântă sau vorbeşte o atmosferă pe care oricare om o caută.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS