Acasă Local Distrigaz a lăsat Craiova cu cratere uriaşe

Distrigaz a lăsat Craiova cu cratere uriaşe

După ce a efectuat branşamente la conductele de gaz, Distrigaz Sud a lăsat gropi pe multe străzi din oraş. După ploile recente au apărut adevărate şanţuri în asfalt, spre disperarea şoferilor. Distrigaz le cere scuze craiovenilor.

 

Pământul pus de angajaţii Distrigaz Sud peste străzile sparte şi lăsate în plata Domnului s-a dus pe apa de ploaie din ultimele zile, iar în locul lui a rămas dezastrul. Nu poţi să mergi cu maşina fără să nu dai într-o groapă care trece dintr-o parte în alta a străzii şi să nu observi că gaura din asfalt a fost făcută de mâna omului, şi nu de intemperii. Şi tot omul a lăsat asfaltul ciopârţit parca după război. În Craiova este o modă ca întâi să se asfalteze şi apoi să se spargă strada de alt „operator“, pentru altă lucrare. „Dar măcar să repare şi să lase aşa cum au găsit“, au spus localnicii, dar şi mulţi dintre conducătorii auto care întâlnesc în trafic gropi transversale sau longitudinale, aproape de axul drumului, pe care nu ai pe unde să le ocoleşti.

 

„Adevărate uliţe în centrul oraşului“

 

Mai mulţi cititori au reclamat la redacţie faptul că lucrătorii de la Distrigaz Sud şi-au încheiat lucrările pe străzile din buricul Craiovei, dar au pus pământ în gropi, în loc de asfalt. Ploile din ultimele zile au curăţat pământul, astfel că au rămas craterele. „Lucrările de înlocuire a conductelor de gaze au fost terminate de acum o lună (…). Ca urmare a ploilor din ultima perioadă, găurile au devenit adevărate şanţuri în care îţi spargi maşina. Adevărate uliţe în centrul oraşului“, ne-au scris cititorii noştri. La faţa locului, în zona „zero“ a municipiului, pământul pus iniţial în gropi a fost scos de ploi şi împrăştiat pe stradă, la vale. Mocirlă pe toată strada. Gropile cele mai mari se găsesc pe străzile Madona Dudu, Felix Aderca şi Sfântul Dumitru. Pe Felix Aderca, chiar pe mijlocul străzii, există un „crater“, care porneşte dintr-un capăt şi se opreşte în celălalt al străzii. „Uitaţi-vă şi dumneavoastră cum se circulă pe aici! Nu am cum să ocolesc şanţul, pentru că pe margine sunt parcate maşini. Mergem cu maşina înclinată. Intri în şanţ, orice ai face“, a spus Dorian Marian, un conducător auto. Puţin mai sus de Madona Dudu, vizavi de sediul Inspectoratului Şcolar, un şanţ imens brăzdează asfaltul. „Sunt de o săptămână gropile acestea. Luni sau marţi au venit cu o remorcă de nisip şi au pus-o în capătul străzii, dar nu au mai acoperit nici până acum gropile“, a spus Ionela Dinu, de la magazinul din apropiere. Alţi cititori ne-au semnalat că există gropi în mijlocul asfaltului, unde pământul cu care au fost astupate a luat-o la vale: pe strada George Enescu, în apropierea sensului giratoriu de la Consul (aceasta din urmă a fost astupată cu asfalt într-un final, dar lucrarea lasă de dorit).

 

Distrigaz promite reparaţii „urgente“

 

Distrigaz Sud Reţele SRL – parte desprinsă din Distrigaz Sud care se ocupă cu investiţiile – a recunoscut că gropile din asfalt sunt cauzate de companie, pentru că în zonele enumerate există două lucrări de investiţii „în derulare“ pentru înlocuirea conductelor şi branşamentelor din zonă. Executantul de lucrări din partea Distrigaz explică, printr-un comunicat adresat GdS, de ce a lăsat gropile neacoperite în plin centrul Craiovei şi promite că le va acoperi „urgent“: „Cea de-a doua lucrare face parte dintr-un proiect amplu care cuprinde mai multe străzi. Din acest motiv, a fost necesară finalizarea în totalitate a acestuia înainte de a executa probele de presiune necesare funcţionării în condiţii de siguranţă a reţelei de distribuţie şi de a demara refacerea sistemelor rutiere“. Ei susţin că lucrările de refacere a asfaltului au început de pe 3 decembrie, dar vineri, 5 decembrie, nu era nici un lucrător la faţa locului.

 

Îşi cer scuze pentru neplăceri

 

Înlocuirea ţevilor de gaze se face de Distrigaz Sud Reţele SRL, dar acoperirea gropilor care apar în asfalt în urma lucrărilor se face de firme specializate în construcţii. De asemenea, „Distrigaz Sud Reţele SRL îşi cere scuze pentru eventualele inconveniente create clienţilor şi va solicita firmelor contractante aducerea carosabilului la starea iniţială într-un timp cât mai scurt“. Invocând confidenţialitatea cu partenerii lor, Distrigaz refuză să dea publicităţii numele firmelor care se ocupă de lucrările de reparaţii la străzi.

Lucrează din 2001 în mass-media şi consideră că cel mai important lucru în această meserie este corectitudinea. Jurnalist specializat pe domeniul economico-financiar, își călăuzește pașii după motto-ul „În afaceri, ca și în viață, trebuie să fii fair-play. Doar în acest fel câștigi cu adevărat!”
Exit mobile version