Acasă Local 1 Decembrie, sărbătorit la Monumentul Independenţei

1 Decembrie, sărbătorit la Monumentul Independenţei

VÂLCEA. Copii, adulţi, bătrâni, cadre militare şi autorităţi au sărbătorit ieri, la Monumentul Independenţei din Râmnicu Vâlcea, Ziua Naţională a României. Manifestările au început în jurul orei 10.00.
„Azi, poporul şi armata aniversează 90 de ani de la Unirea din 1918. 1 Decembrie rămâne ziua în care trebuie să-i cinstim pe cei care au îndeplinit visul de veacuri al tuturor românilor“, a spus, între altele, comandantul Garnizoanei Râmnicu Vâlcea, Dan Marin.
După alocuţiunea acestuia, a avut loc o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoţi, în memoria eroilor care au căzut pe câmpul de luptă pentru realizarea Marii Uniri. A fost citit apoi cuvântul trimis de PS Gherasim Cristea, Episcopul Râmnicului, şi au ţinut discursuri Radu Renga, prefectul judeţului, Ion Câlea, preşedintele consiliului judeţean, şi Mircia Gutău, primarul Râmnicului, care au transmis celor prezenţi urările: „La mulţi ani, vâlceni!“ şi „La mulţi ani, România!“.
A urmat depunerea de coroane de flori la Monumentul Independenţei, în memoria eroilor. Ceremonia s-a terminat cu defilarea militarilor de la Centrul „Panait Donici“, a jandarmilor, poliţiştilor şi pompierilor pe strada Carol I din Râmnicu Vâlcea. 

Exit mobile version