15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFiul preşedintelui Ciadului, ucis de un doljean

Fiul preşedintelui Ciadului, ucis de un doljean

Un doljean care a fost înrolat în Legiunea străină franceză a fost reţinut miercuri dimineaţă într-o localitate din judeţul Harghita, fiind suspectat de implicare în asasinarea, la Paris, a fiului cel mare al preşedintelui Ciadului.
Marin Cioroianu, de 42 de ani, originar din comuna Goicea, judeţul Dolj, a fost prins într-o pensiune din localitatea Sânsimion de lângă staţiunea Tuşnad Băi. Fusese monitorizat în ultimele trei zile de ofiţeri de la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă, fiind considerat deosebit de periculos. Echipa de poliţişti din Dolj şi Harghita, care l-a reţinut, a găsit asupra lui un pistol şi un arc. Bărbatul urma să apară în faţa unei comisii rogatorii, în vederea predării lui către autorităţile franceze.
Alte patru persoane suspectate de implicare în asasinat au fost arestate şi ele, la Paris, în acelaşi timp în care autorităţile române îl reţineau pe doljean.
Brahim Deby, de 27 de ani, fiul cel mare al preşedintelui Ciadului, a fost găsit mort în dimineaţa de 2 iulie 2007 în parcarea imobilului în care locuia, în Courbevoie (Hauts-de-Seine). Tânărul ar fi fost victima unei „ambuscade“, mai mulţi bărbaţi cu cagule, care s-au dat drept poliţişti, imobilizându-l. Autopsia a stabilit, potrivit presei franceze, că moartea lui Deby a survenit ca urmare a asfixierii cu praful provenind de la un extinctor cu pulbere, găsit alături de cadavru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII