11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte stiri

Big Dream – cea mai mare motocicletă din lume

Americanii au lansat o motocicletă care nu are şanse să îi cucerească pe pasionaţii de „motoare“. Asta, şi pentru că dimensiunile sale gigantice nu permit pilotului să se distreze la maximum pe străzile marilor oraşe, făcând manevre care de care mai periculoase. Cu toate acestea, Big Dream, cum a fost denumit autovehiculul, are meritul de a fi cucerit titlul de cea mai mare motocicletă din lume, câştigându-şi un binemeritat loc în Cartea Recordurilor. Motocicleta a fost prezentată zilele trecute la Essen, Germania, creaţia aparţinând americanului Gregory Dunham. Big Dream măsoară şapte metri în înălţime şi prima sa apariţie publică pe Bătrânul Continent a fost cu ocazia Motor Show din Essen.

 

Împerechere prost aleasă

Îngrijitorii de la o grădină zoologică din Japonia au încercat în zadar să convingă doi urşi polari să se împerecheze. După luni întregi de încercări eşuate, îngrijitorii au constatat că urşii erau, de fapt, ursoaice. Totul a început în primăvara acestui an, când îngrijitorii de la Grădina Zoologică din Kushiro au dorit să profite de perioada de împerechere, pentru a-i convinge pe cei doi urşi să treacă la acţiune. Spre surprinderea lor, „masculul“ Tsuyoshi nu a dat nici un semn că ar fi interesat de partenera sa. „La început am crezut că este prea mic“, au povestit îngrijitorii. O probă de ADN avea însă să elucideze misterul: Tsuyoshi era, de fapt, femelă. În urmă cu trei ani, grădina zoologică oferise un urangutan în schimbul unui pui de urs polar, în speranţa că îl va putea împerechea cu ursoaica Kurumi. La începutul anului, Tsuyoshi a ajuns la vârsta la care era suficient de „matur“ pentru a se împerechea, însă nu era deloc interesat de Kurumi. Suspiciunile au crescut şi mai mult după ce îngrijitorii au observat că presupusul mascul urinează ca ursoaica. „Ni s-a părut foarte ciudat, aşa că am decis să facem examenul ADN“, au explicat administratorii parcului. Conducerea grădinii zoologice ar dori să renunţe la ursoaică, însă Tsuyoshi este foarte populară printre vizitatori.

Janet Jackson renunţă la carieră pentru a face copii

Cunoscuta solistă americană Janet Jackson a decis să-şi anuleze turneul pentru a concepe un copil. După cum informează Libero.it, vedeta a hotărât să-şi pună pe plan secund cariera pentru a deveni, în sfârşit, mamă. „Janet a depăşit problemele de sănătate şi simte că, din moment ce turneul nu a fost un succes, ar trebui să conceapă un copil“, a povestit un apropiat al interpretei. Cel care a reuşit să o convingă pe solistă să ia această decizie a fost chiar iubitul său, Jermaine Dupri. „Jermaine i-a spus iubitei lui că nu au nevoie de bani şi că nu vrea ca ea să mai aibă probleme de sănătate. Cântăreaţa are 42 de ani. Jermaine vrea să se însoare şi să aibă un copil până nu este prea târziu“, a mai spus sursa citată.

 

Michelle Williams suspină după Heath Ledger

Deşi actriţa Michelle Williams părea să-şi fi revenit după moartea fostului partener, Heath Ledger, lucrurile nu stau tocmai aşa. Noua poveste de dragoste cu Spike Jonze nu a reuşit să o facă pe Michelle Williams să-şi ia gândul de la marea sa iubire, ba dimpotrivă. Vedeta a recunoscut recent că, odată cu trecerea timpului, suferă tot mai mult. „Este atât de trist! Este ciudat să spun asta fiindcă sunt o persoană optimistă, dar, în anumite feluri, durerea se agravează. Cu cât trece mai mult timp, cu atât mai mult îţi este dor de cineva“, a mărturisit Williams. În ciuda suferinţei sale, Michelle vrea să se ocupe de fiica ei şi a lui Heath, Matilda, iar din acest motiv a decis să facă o pauză în carieră. „Nu vreau să lucrez în timp ce fata mea este la şcoală. Vreau să am parte de rutină. Vreau cea mai obişnuită, simplă, normală rutină posibilă“, a spus actriţa.

Clint Eastwood îşi ia adio de la actorie

Starul american Clint Eastwood a decis să se retragă în spatele camerei de filmat şi să renunţe definitiv la actorie.

Eastwood, în vârstă de 78 de ani, a declarat că rolul din filmul „Gran Torino“, care va fi lansat în februarie 2009, este ultimul din cariera sa de actor. „Întotdeauna vrem să renunţăm cât încă mai avem succes. Nu vreau să ajung ca un luptător care stă prea mult în ring“, a spus Eastwood. De-a lungul carierei sale artistice, Eastwood a câştigat peste 60 de premii la diferite festivaluri de film internaţionale, între care şi două Oscaruri, pentru „Unforgiven“ şi „Million Dollar Baby“. Printre cele mai cunoscute pelicule ale sale se numără „Mystic River“ şi „Bridges of Madison County“. În acelaşi timp însă, starul american a precizat că nu are de gând să renunţe la cariera de regizor, el lucrând deja la alte două producţii: „The Human Factor“, o incursiune în biografia lui Nelson Mandela, cu Matt Damon şi Morgan Freeman în rolurile principale, şi „Gran Torino“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS