Acasă Local Maidanezii, victimele deratizării

Maidanezii, victimele deratizării

Mai mulţi câini au fost otrăviţi ieri în cartierul craiovean Corniţoiu. Cinci cadavre au fost deja ridicate de pe lângă blocuri de Serviciul de ecarisaj, iar alte patru animale erau în agonie. Intrigaţi, unii dintre locatari şi iubitorii de animale spun că vina aparţine celor de la Serviciul Public de Salubritate, care se ocupă de deratizarea spaţiilor publice, după cum susţine şi Oana Popescu, de la Asociaţia de Protecţie a Animalelor Craiova. Substanţa care le curmă viaţa bietelor patrupede este, de fapt, destinată rozătoarelor, dar, fiind pusă anapoda, ea este cu uşurinţă înghiţită de câinii comunitari. În câteva zile aceştia mor deoarece substanţa numită Rozicel le produce hemoragie internă şi câinii nu mai pot fi salvaţi dacă nu sunt găsiţi la timp. „De două luni se întâmplă în mai toate cartierele Craiovei şi de fiecare dată moartea căţeluşilor a coincis cu acţiunile de deratizare făcute de cei de la Salubritate. S-a întâmplat în 1 Mai, în Lăpuş-Argeş, în Brazda lui Novac. În urmă cu ceva timp au pus şi în Grădina Botanică. Acestea arată ca nişte bomboane pe care le pot lua chiar şi copiii care sunt scoşi la plimbare. Este un adevărat pericol“, a precizat Oana Popescu.

Craiovenii, iubitori de animale, spun că patrupedele sunt masacrate în tot oraşul, că numai în câteva luni, 150 de câini au fost otrăviţi sistematic, că s-au dat şi bani pentru a fi sterilizaţi, au fost deparazitaţi, iar acum autorităţile îşi dau cu stângul în dreptul.

Reprezentanţii Serviciului Public de Salubritate nu împărtăşesc părerea celor care îi acuză. „Au fost găsite în Corniţoiu câteva cadavre de câini crotaliaţi. Oamenii din zonă spun că au fost otrăviţi, dar noi nu ne putem pronunţa pentru că nu cunoaştem cauza. Angajaţii Serviciului au ridicat animalele şi le-au dus la adăpostul de la Făcăi“, a declarat Sorin Ciobanu, directorul Serviciului Public de Salubritate Craiova.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version