Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Şoferii care opresc în sensurile giratorii, sancţionaţi

Serviciul Poliţiei Rutiere (SPR) Olt a început un nou război cu conducătorii auto. Pe lângă cei care parchează neregulamentar pe strada Primăverii din Slatina, poliţiştii îi au acum în vizor şi pe şoferii care opresc autoturismele în sensurile giratorii din oraş, în special în cel de la Vâlcea. „Îşi lasă maşinile în sensul giratoriu, în timp ce fac cumpărături sau îşi rezolvă alte probleme, şi îngreunează circulaţia. Îi sancţionăm de fiecare dată când opresc acolo. Aplicăm în jur de zece sancţiuni pe zi“, a declarat Valentin Paraschiv, de la Biroul Siguranţa Circulaţiei pentru Mediul Urban din cadrul SPR Olt. Sancţiunile pentru opririle în sensul giratoriu sunt de două puncte-amendă şi două – penalizare. „În cazul în care conducătorul auto nu se află lângă maşină sau în zonă când poliţiştii constată neregulile, trecem la verificarea autoturismului şi îl sancţionăm în lipsă pe cel care l-a condus şi l-a lăsat acolo“, a adăugat Valentin Paraschiv.

Dana MIHĂILĂ

Victime pe drumurile vâlcene

În primele zece luni ale anului 2008, pe drumurile din judeţul Vâlcea şi-au pierdut viaţa 45 de oameni, conform bilanţului realizat de Inspectoratul Poliţiei Judeţene (IPJ) pe această perioadă. S-au înregistrat 209 accidente rutiere, cu opt mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. „În accidente şi-au pierdut viaţa 45 de persoane, cu zece mai puţin decât în 2007. Numărul răniţilor grav este 210, cu 15 mai mulţi. Au fost rănite uşor 105 persoane, cu două mai multe decât anul trecut“, a declarat comisarul-şef Florian Marin, şeful IPJ Vâlcea.

În primele zece luni din 2008 s-au produs şi 266 de accidente uşoare, mai puţine cu 31 decât în 2007. În această perioadă, angajaţii Serviciului Poliţiei Rutiere au aplicat 60.852 de sancţiuni contravenţionale în trafic, cu 72,3% mai multe ca anul trecut. S-au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 3.659 de permise auto şi 1.577 de certificate de înmatriculare pentru remedierea defecţiunilor tehnice. Numărul carnetelor suspendate este cu 45,26% mai mare anul acesta, în comparaţie cu 2007.

Alina STATE-FULGER

Case în flăcări din cauza coşurilor de fum

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt au intervenit marţi pentru a salva trei case cuprinse de flăcări. Primul incendiu a izbucnit în comuna Fărcaşele. Au ars tavanele de la două camere şi grinzile de la acoperişul casei lui Nicolae V. În jurul orei 21.00, pompierii din Scorniceşti au acţionat în comuna Spineni, pentru a stinge un incendiu declanşat la altă casă, proprietatea lui Aurel T. Cea de-a treia intervenţie a pompierilor a avut loc în Slatina, pe strada 13 Decembrie. Din fericire, şi aici militarii au intervenit la timp şi au stins flăcările.

„Toate cele trei incendii au fost cauzate de coşurile de fum. Noi i-am sfătuit pe oameni încă de când a venit frigul să le cureţe sau să le repare. Dacă nu au făcut-o până acum, îi sfătuim să o facă de acum înainte pentru a evita o nenorocire“, a spus locotenent-colonelul Cristian Croitoru, din cadrul ISU Olt.

Dana MIHĂILĂ

Incendiu la o locuinţă din Brebeni

Un bărbat din comuna Brebeni, judeţul Olt, a fost la un pas de a rămâne fără locuinţă în prag de iarnă, în urma unui incendiu. Focul s-a declanşat marţi, în jurul orei 20.20, la acoperişul imobilului, proprietatea lui Adrian B. Din fericire, bărbatul, care se afla în gospodărie, a observat fumul şi a anunţat pompierii. „Militarii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt au fost solicitaţi să intervină în comuna Brebeni pentru a stinge un incendiu. S-a reuşit lichidarea flăcărilor în scurt timp. Au ars aproximativ 16 metri pătraţi din acoperişul casei şi tavanul unei camere“, a declarat locotenent-colonelul Cristian Croitoru, purtătorul de cuvânt al ISU Olt. Din primele cercetări, a rezultat că incendiul s-a produs în urma unui scurtcircuit la un cablu electric defect, aşezat în spatele peretelui fals din rigips al casei.

Dana MIHĂILĂ

Exit mobile version