Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Strivit de un mal de pământ
Un tânăr de 22 de ani, angajat la o firmă care efectua lucrări de aducţiune a apei potabile în municipiul Drobeta Turnu Severin, a fost strivit aseară de un mal de pământ, chiar în canalul unde muncitorii asamblau conductele pentru apă. Băiatul a fost surprins de o alunecare de pământ provocată, cel mai probabil, de tirurile care treceau pe stradă şi nimeni nu a mai putut face nimic. Toate eforturile pompierilor, jandarmilor şi ale poliţiştilor au fost în zadar, tânărul fiind scos fără semne vitale. Medicii au încercat ore în şir resuscitarea muncitorului, însă fără nici un rezultat. Colegii săi susţin că băiatul nu avea ce căuta acolo şi că el ar fi sărit în canal după o lopată care căzuse. Inspectoratul Teritorial de Muncă Mehedinţi a declanşat o anchetă, iar cercetările continuă.

Un craiovean a distrus două statuete din Biserica Romano-Catolică
Un tânăr din Craiova a fost prins de poliţişti, după ce a distrus două statuete din Biserica Romano-Catolică „Toţi Sfinţii“ din localitate. Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, luni, în jurul orei 12.00, Secţia 1 Poliţie a fost sesizată telefonic prin 112 de Alin Pal, preot vicar la Biserica Romano-Catolică „Toţi Sfinţii“, că un tânăr a distrus două statuete din locaşul de cult. În urma cercetărilor, autorul a fost identificat în persoana lui Marian Ciobanu, de 30 de ani, din municipiu. Oamenii legii au stabilit că acesta este cunoscut cu afecţiuni psihice, după care au luat legătura cu Spitalul de Psihiatrie Craiova. Medicii specialişti au apreciat că nu se impune internarea acestuia, tânărul fiind încredinţat tatălui său.  Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, urmând ca dosarul să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Bătrână omorâtă
O femeie de 79 de ani, din Orăştie, a fost găsită fără suflare în locuinţa sa de vecinii care au alertat poliţia. Oamenii legii spun că femeia, care locuia singură, a fost ucisă, iar medicii legişti urmează să stabilească exact cum a fost posibilă crima. „În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că victima este din Orăştie şi prezintă mai multe leziuni la nivelul feţei. Sunt suspiciuni privind comiterea infracţiunii de omor. Cadavrul a fost ridicat de Serviciul de Medicină Legală Hunedoara-Deva, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei decesului“, a spus purtătorul de cuvânt al IJP Hunedoara, Bogdan Niţu. În funcţie de concluziile medico-legale se va stabili încadrarea juridică a faptei, iar poliţia va demara cercetările pentru identificarea autorului.

Lovită de maşină
O şoferiţă din Slatina a accidentat luni, la ora 17.40, pe b-dul A.I. Cuza din localitate, o femeie. Maria M., de 25 de ani, în timp ce conducea un autoturism Daewoo Matiz, a lovit-o pe Florina P., de 36 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Slatina, fără a necesita internare. Conducătoarea auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version