13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSute de copii bătuţi îşi cer drepturile

Sute de copii bătuţi îşi cer drepturile

Sute de micuţi din judeţul Hunedoara care au fost abuzaţi fizic de părinţi sau de rude sunt, în aceste zile, subiectul unei campanii ce se desfăşoară în mai multe centre de plasament cu scopul de a preveni astfel de situaţii.

În Hunedoara, peste 200 de copii au fost bătuţi cu cruzime de părinţi sau de rude şi au ajuns la spital în stare gravă, iar dintre aceştia, peste 100 sunt mereu neglijaţi de părinţi. Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului din Deva spun că au demarat o campanie pentru a stopa aceste abuzuri, după ce situaţia a devenit îngrijorătoare, iar sesiunile se desfăşoară mai ales în centrele de plasament unde ajung aceşti copii. „În evidenţele DGASPC Hunedoara, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2008, figurau 206 cazuri de abuz sesizate şi confirmate, dintre care 70 de abuz fizic, 31 de abuz emoţional, 102 de neglijare şi 3 – alte abuzuri. Campania îşi propune să sprijine, prin noi măsuri, politicile existente, să asigure o mai bună aplicare a acestor politici şi o mai bună informare pentru cei care lucrează cu copiii şi cu familiile acestora, să sensibilizeze populaţia în privinţa drepturilor micuţilor şi să schimbe mentalităţi, atitudini şi comportamente“, a spus Viorica Popescu, directoarea generală a DGASPC Hunedoara.

Campania se va desfăşura până pe 10 decembrie sub sloganul „Mâinile tale ar trebui să ocrotească, nu să pedepsească. Ridică mâna împotriva bătăii“ şi este iniţiată de Consiliul Europei. Prin aceste sesiuni se urmăreşte transmiterea unui mesaj clar: copiii au dreptul să fie protejaţi faţă de toate formele de violenţă şi să beneficieze de protecţie egală în faţa legii.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII