5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLucrări întârziate la Secţia de oncologie

Lucrări întârziate la Secţia de oncologie

Bolnavii internaţi la Secţia de Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean Târgu Jiu mai au de aşteptat până când se vor muta din saloanele insalubre. În urma unei acţiuni de control inopinate întreprinse de reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj, s-a constatat că lucrările de amenajare a noii unităţi spitaliceşti sunt în întârziere. Secţia de oncologie urmează să fie mutată în clădirea în care a funcţionat Secţie de neurologie de la Spitalul de la Pasarelă, la care se desfăşoară în prezent lucrări de reabilitare. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, este însă nemulţumit de ritmul de desfăşurare a lucrărilor: „Am făcut un control inopinat la faţa locului şi nu am găsit pe nimeni. Parcă toată lumea plecase în concediu. Am luat măsurile care se impun pentru ca înţelegerea pe care o avem cu executantul lucrării să fie respectată. În contract s-a stabilit ca lucrarea să se facă în termen de şase luni, dar am căzut de acord cu firma constructoare ca perioada să se reducă la patru-cinci luni. Am cerut acest lucru, pentru că secţia funcţionează în prezent într-o clădire degradată. Dacă înţelegerea nu va fi respectată, consiliul judeţean nu va deconta lucrările până la sfârşitul acestui an“. Lucrarea de reabilitare a clădirii costă 900.000 de lei, iar firma executantă este ROVINCOM.

 

Condiţii improprii pentru pacienţi

 

Pacienţii internaţi la Secţia de oncologie stau în saloane insalubre şi friguroase pentru că sobele nu mai funcţionează. Pereţii sunt crăpaţi şi murdari, tavanele de pe holuri sunt căzute, iar la toalete este mizerie. Mai mult decât atât, secţia este supraaglomerată. Zilele trecute, pe cele 30 de paturi din cadrul secţiei erau internaţi 52 de bolnavi, ceea ce înseamnă că majoritatea lor stau câte doi în pat.

În judeţul Gorj sunt înregistraţi peste 4.500 de bolnavi de cancer, care în permanenţă au nevoie să urmeze un tratament adecvat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS