5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎnceperea activităţii la Mina Petrila, amânată

Începerea activităţii la Mina Petrila, amânată

Ortacii de la Mina Petrila nu încep încă activitatea de producţie. Măsura a fost impusă de conducerea CNH, care a decis ca în momentul în care se va relua lucrul să fie exclus orice risc. Directorul Departamentului securitate şi sănătate în muncă, Petru Drăgoescu, a declarat că mai durează câteva zile până se reia lucrul la Mina Petrila deoarece zona trebuie securizată. Potrivit acestuia, în subteran se izolează zona unde a avut loc explozia şi, în plus, se fac nişte diguri de protecţie suplimentare, pentru evitarea oricărui incident. „Întârziem câteva zile cu începerea lucrului pentru că oamenii trebuie să fie în siguranţă când se reîntorc la şut“, a declarat Drăgoescu.

Oficialii din cadrul CNH au luat decizia de a suplimenta măsurile de protecţie după ce, în timp ce izolau abatajul, salvatorii au auzit un zgomot puternic, ce ar fi putut fi o nouă replică a exploziei sau o surpare.

„Se lucrează la etanşarea acestei lucrări. Efectuăm nişte diguri suplimentare, cu ajutorul salvatorilor minieri de la SCSM, de la Vulcan şi Lupeni. După finalizarea acestor lucrări, se va face un control în subteran de către o echipă care va verifica dacă sunt întrunite toate condiţiile de securitate a muncii“, a declarat directorul general adjunct al Companiei Naţionale a Huilei Petroşani, Constantin Juja.

Pe toată perioada în care stau acasă, minerii vor plătiţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS