13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRecursul DNA în cazul Cristea a fost admis

Recursul DNA în cazul Cristea a fost admis

Tribunalul Gorj a admis ieri recursul procurorilor DNA în dosarul în care este cercetat fostul director general al Complexului Energetic Turceni, Dumitru Cristea.

Procurorii anticorupţie au propus miercuri măsura arestării preventive pentru 29 de zile a fostului director general al CE Turceni, Dumitru Cristea, cercetat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Instanţa Judecătoriei Târgu Jiu a decis eliberarea lui Cristea, iar procurorii anticorupţie au declarat recurs faţă de această sentinţă. O instanţă de judecată a Tribunalului Gorj, prezidată de judecătorul Constantin Măruţă, a admis ieri recursul procurorilor DNA în dosarul în care este cercetat fostul director general al CE Turceni, Dumitru Cristea. Ca urmare a acestei hotărâri, săptămâna următoare, la o dată care nu a fost încă stabilită de magistraţii gorjeni, va fi rejudecată propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă pentru 29 de zile a lui Cristea.
Procurorul-şef al DNA Târgu Jiu, Dănuţ Volintiru, şeful Biroului Teritorial Târgu Jiu al DNA, a fost prezent în sala de judecată doar la susţinerea pledoariei, nu şi la pronunţarea sentinţei magistraţilor. În sala de judecată, Dănuţ Volintiru a spus că, „în timpul cât a fost reţinut, Dumitru Cristea nu a vrut să dea nici un fel de declaraţii şi a refuzat să semneze procesul-verbal prin care i se aduceau la cunoştinţă acuzaţiile şi măsurile legale propuse de procurorii anticorupţie. Toate procedurile legale au fost respectate de procurorii anticorupţie. În hotărârea judecătorească prin care a decis cercetarea în stare de libertate a lui Cristea, magistratul Toma Popescu a susţinut că procurorii DNA nu l-au audiat pe inculpat în legătură cu măsura de arestare preventivă, or legea nu prevede aşa ceva. De asemenea, judecătorul Toma Popescu nu l-a audiat pe Dumitru Cristea cu privire la măsura de arestare preventivă, aşa cum prevede legea“, a spus Volintiru în pledoaria sa din sala de judecată.
După pronunţarea sentinţei de către completul de judecată al Tribunalului Gorj, Dumitru Cristea şi cei doi avocaţi ai săi au plecat din sală, fără a face vreo declaraţie. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU