Acasă Local Deţinuţii au spus nu drogurilor

Deţinuţii au spus nu drogurilor

Penitenciarul de Minori şi Tineri (PMT) Craiova a desfăşurat joi o campanie de informare şi prevenire a traficului şi consumului de droguri. Această acţiune a făcut parte din proiectul „Prove you can! – Implicarea tinerilor privaţi de libertate în viaţa comunităţii“ şi a fost organizată de Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin Centrul de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog – Dolj (CEPCA). Intitulată „Poţi face şi tu ceva“, manifestarea a avut loc în sala de festivităţi a PMT, începând cu ora 11.00, în prezenţa unui număr mare de minori şi tineri.
Activitatea de joi a constat în conştientizarea persoanelor private de libertate cu privire la cauzele şi efectele consumului de droguri şi promovarea unui obiectiv de viaţă sănătos. De asemenea, tinerii şi minorii au putut viziona un film tematic cu conţinut educativ, iar la final au putut admira expoziţia de pictură „Spun NU drogurilor“, conţinând lucrări realizate de colegii lor minori şi tineri din penitenciar.
„Consumul ilicit de droguri, ca fenomen cu dimensiuni sociale majore, a pătruns în toate comunităţile, progresând extrem de rapid şi în rândul minorilor şi tinerilor. Existenţa unui număr în continuă creştere de minori şi tineri instituţionalizaţi pentru trafic şi consum de droguri a determinat iniţierea acestei activităţi, în cadrul căreia specialiştii CEPCA au precizat importanţa cunoaşterii efectelor negative ale consumului de droguri, distribuind pliante şi broşuri cu tematică specifică“, a declarat Dorina Preduţ, purtătoarea de cuvânt a PMT Craiova.

Exit mobile version