14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocal Cartea de weekend

Cartea de weekend

„Fiicele Ierusalimului“
de Charlotte Mendelson

Editura Leda, 2008

Proaspăt apărut în România, la editura Leda, Grupul Editorial Corint, în traducerea Roxanei Evanghelie, romanul „Fiicele Ierusalimului“ a fost distins cu John Llewellyn Rhys Prize, în 2003, şi cu Somerset Maugham Award în 2004. Iubitorii lui Maugham îşi vor da seama de ce, după lectură…

În centrul acestei cărţi dinamice şi tensionate se află dramele familiei Lux, care, sub aparenţa normalităţii, ascunde mai multe secrete intime. Jean Lux, soţia unui profesor universitar, aşteaptă ca în viaţa ei sufocantă să apară o aventură salvatoare prin care să evadeze din monotonia căminului; în jocul dragostei, al urii şi al geloziei se prind Eve, fiica ei cea mare, sora acesteia, Raymond Snow, rivalul de moarte al soţului lui Jean şi prietena cea mai bună a celei din urmă, Helena. Confesiunea Helenei – care ar putea schimba existenţa tuturor – imprimă romanului o tensiune de substrat. Iar „fiicele Ierusalimului“ angrenate în iţele aventurii îi asigură acea pasionalitate necesară pentru a putea ajunge la sensibilitatea cititorilor.

Charlotte Mendelson s-a născut în 1972, la Londra, şi a copilărit la Oxford, unde a făcut şi studii universitare de istorie. Prima sa povestire a apărut în New Writing 7 şi a fost difuzată la Radio 4; ulterior, i-au apărut romanele „Love in Idleness“ (2001), „Fiicele Ierusalimului“ (2003) şi „When We Are Bad“ (2007), finalist la Premiul Orange Broadband (2008). A fost distinsă cu numeroase premii, printre care: London Arts New London Writers’ Award, K. Blundell Trust Award.

Paul CERNAT

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS