Acasă Local Bătaie pe ajutoare

Bătaie pe ajutoare

Sute de craioveni s-au călcat ieri în picioare ca să intre în posesia subvenţiilor pentru lemne. Pentru a prinde un loc în faţă, mulţi dintre ei au venit la uşa Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială încă de ieri-noapte.

Îmbrânceli, înjurături, bătrâne în pragul leşinului, coadă de zeci de metri, aşa a început prima zi de plată a ajutoarelor pentru craiovenii care îşi încălzesc locuinţa cu lemne, cărbune sau alt combustibil. Pentru câteva zeci de lei, oamenii au ajuns să se calce în picioare. Deşi plata banilor s-a făcut după ora 12.00, beneficiarii au venit la casieria Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială (DAPS) încă din cursul nopţii. Îngheţaţi, oamenii erau revoltaţi că în fiecare an sunt umiliţi de autorităţi, care nu găsesc altă modalitate să le împartă banii. „Să oprească, domn’e, din suma asta cât este acolo şi să ne trimită banii prin mandat. Să nu mai venim aici şi să stăm în frig“, spunea Vergică Militaru. Aleile dintre blocuri erau pline, iar ici-colo se putea zări o mamă care-şi ţinea copilul în braţe şi îl îndemna să mai aibă răbdare. „Stau aici de la ora 5.00. Cei care sunt primii au venit de la 3.00. Ne călcăm în picioare mai rău ca animalele“, a spus Constantin Tudorache. Deşi susţin că primesc bani numai pentru câteva braţe de lemne, cei care şi-au depus dosarele nu renunţă. „Acum este mai bine, dar, dacă vine vremea rea, ce facem? Ne înjosim şi pentru puţinul ăsta pe care ni-l dă statul. Când nu îţi ajung banii, fiecare leuţ e bun“, s-a plâns Gheorghiţa Pascu

 

„Cu toţii vor intra în posesia sumelor care li se cuvin“

 

Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială din cadrul Primăriei Craiova trebuie să distribuie în trei zile banii de lemne pentru 1.458 de oameni. Aceasta este prima tranşă a beneficiarilor prevederilor OUG nr. 107 din 13 decembrie 2006. „Pentru a evita orice eveniment neplăcut, am luat toate măsurile de rigoare. Am cerut suplimentarea organelor de ordine la sediul nostru şi am pus garduri pentru ca oamenii să stea civilizat la rând. Am adus şi o toaletă ecologică în zonă. Beneficiarii trebuie să înţeleagă că vor intra cu toţii în posesia sumelor care li se cuvin. Mai au la dispoziţie două zile. Angajaţii vor rămâne probabil şi după program ca să facă faţă fluxului de persoane“, a declarat Gabriel Danciu, şef birou în cadrul DAPS Craiova.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version