12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMită la Poliţia Mărunţei

Mită la Poliţia Mărunţei

Un agent din cadrul Postului de Poliţie Mărunţei, din judeţul Olt, riscă ani grei de închisoare, după ce a fost prins în timp ce lua mită de la un şofer din Drăgăneşti.

Un poliţist din Olt este cercetat pentru luare de mită, în urma unui flagrant organizat ieri de procurorii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA). Ionel Zâmbrea, de 23 de ani, agent al Postului de Poliţie Mărunţei, a primit de la un şofer pe care îl depistase cu nereguli în trafic suma de 300 de lei, potrivit unor surse din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Ion Măceacă, din Drăgăneşti-Olt, fusese oprit luni în trafic de agentul de la Postul de Poliţie Mărunţei pentru un control de rutină. În urma verificărilor, agentul a observat că şoferul avea autorizaţia de circulaţie provizorie şi asigurarea obligatorie de răspundere civilă expirate. El i-a adus la cunoştinţă şoferului că va răspunde penal pentru cele două nereguli. Conducătorul auto i-a cerut agentului să treacă şi el cu vederea fapta săvârşită, în schimbul sumei de 300 de lei. „Şoferul i-a dat poliţistului 130 de lei luni, atunci când acesta l-a depistat cu nereguli în trafic. S-au înţeles să se întâlnească ziua următoare, pentru a-i da alţi 170 de lei. Între timp, conducătorul auto a denunţat fapta agentului. A fost organizat un flagrant, iar bancnotele care au fost date drept mită poliţistului au fost marcate. El şi-a recunoscut fapta“, a spus prim-procurorul Constantin Croitoriu, şeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

 

Flagrantul

 

Şoferul şi poliţistul din Mărunţei s-au întâlnit ieri în Slatina, în zona Complexului Comercial „Oltul“. Conform înţelegerii, Ion Măceacă i-a dat lui Zâmbrea cei 170 de lei. Banii marcaţi au fost găsiţi de lucrătorii DGA asupra poliţistului. „Au fost trei bancnote de 50 de lei şi două de 10 lei, marcate de lucrătorii noştri. Flagrantul a fost organizat marţi (ieri-n.r.), în jurul orei 10.00. Poliţistul este reţinut pentru 24 de ore, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean, urmând ca miercuri să fie prezentat Tribunalului Olt, cu propunere de arestare preventivă“, a spus inspectorul Paul Licsandru, şeful DGA Olt.

Potrivit prim-procurorului Croitoriu, agentul de poliţie prins în flagrant riscă până la 15 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luate de mită. Ionel Zâmbrea nu avea cazier judiciar. În timpul cercetărilor, acesta şi-a prezentat demisia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII