22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDroguri în locuinţa lui Cristian David

Droguri în locuinţa lui Cristian David

Ministrul de interne, Cristian David (foto), ar fi fost implicat în dosarul unui traficant olandez de droguri de mare risc, după ce, într-o percheziţie efectuată la domiciului său, poliţiştii ar fi găsit LSD, amfetamină şi cocaină, a declarat luni seară, pe b1, fostul şef al ANA, Pavel Abraham.

 

Potrivit lui Abraham, la locuinţa actualului ministru al internelor ar fi fost găsite, în urma percheziţiei care a avut loc în anul 1995, cantităţi importante de droguri de mare risc: LSD (zece pastile), amfetamină (nouă comprimate) şi cocaină (0,4 g).

Fostul şef al Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) susţine că, la acea vreme, actualul ministru al internelor se numea Cristian Troacă, el schimbându-şi numele în 2001, odată cu prima căsătorie.

„Vin cu aceste lucruri, acum, fiindcă nu am făcut legătura dintre numele Troacă şi David decât în momentul în care am observat că acesta mă evita cu obstinaţie. Lucrul mi s-a părut nefiresc, în condiţiile în care eram secretar de stat la interne. Atunci am început să văd ce are cu mine şi de ce mă ocoleşte. Am făcut aceste dezvăluiri, deoarece Cristian David ocupă un minister foarte important. Dacă era ministrul agriculturii poate aş fi tăcut, dar ocupă o poziţie vitală şi este o persoană şantajabilă“, a mai spus Abraham, în cadrul emisiunii „Naşul“, de la b1.

 

David nu-şi aminteşte ce a declarat în 1995

 

Abraham a povestit că actualul ministru al internelor era, în 1995, director al firmei Van Soestbergen Import Export, fiind partener cu olandezul de la care vine numele SRL-ului. Van Soestbergen era urmărit de Brigada Antidrog, deoarece era bănuit că se ocupa cu traficul de droguri. După descinderea făcută de poliţie în garsoniera unde locuia olandezul, şi după găsirea drogurilor, Cristian David ar fi dat mai multe declaraţii unde ar fi recunoscut, potrivit lui Pavel Abraham, că ar fi consumat ocazional droguri, alături de prietena lui de atunci, fiindcă aceasta „traversa o depresie“.

În replică, ministrul David a spus, într-o intervenţie telefonică la acelaşi post de televiziune, că nu îşi mai aminteşte cu exactitate ce a scris în acele declaraţii şi că a fost audiat în calitate de martor în dosarul despre care vorbeşte Abraham. În plus, David susţine că locuinţa în care au fost găsite drogurile nu era a lui, ci a prietenei sale, şi că era închiriată partenerului său olandez. „Eu am fost chemat de poliţie în momentul percheziţiei, fiindcă aveam o dublură de la chei. Am dat întreaga mea colaborare poliţiei pentru aflarea întregului adevăr. Trebuie să înţelegeţi că era locuinţa cetăţeanului olandez şi acesta avea o viaţă proprie, diferită de a mea. Nu aveam legături decât pe plan de afaceri“, a declarat ministrul David.

 

Pavel Abraham,
pensionat de David

 

De asemenea, ministrul internelor a mai spus că nu s-a întâlnit, în calitate de ministru, cu nici unul dintre cei care au fost implicaţi în anchetă atunci. „Şi nu am încercat să elimin pe nimeni“, a spus David la postul b1. Totuşi, Pavel Abraham a menţionat că maiorul (pe atunci) Ion Sotirescu, care a încheiat procesul de percheziţie în 1995, a fost promovat, sub ministrul Cristian David, ca şef adjunct la Centrul Regional SECI pentru Combaterea Infracţionalităţii Transfrontaliere.

Ministrul de interne a mai susţinut că toate dezvăluirile făcute de Pavel Abraham sunt „false“ şi că vin „la comandă politică (…) din partea unui ofiţer frustrat pentru că nu a mai fost păstrat în funcţie“. „Îl voi da în judecată pe domnul general care lucrează ca un miliţian“, a mai spus David.

Pavel Abraham a fost din 2003 până în acest an şeful Agenţiei Naţionale Antidrog, ieşind recent la pensie, deşi făcuse o cerere de prelungire a mandatului său, care nu a fost acceptată de actualul ministru al internelor.

În perioada 1995-1997, Abraham a fost şef al Direcţiei Cercetări Penale din cadrul IGPR şi, ulterior, şef al Poliţiei Române, pentru câteva luni, în 1997.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII