16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDirectorii de şcoli, picaţi în masă

Directorii de şcoli, picaţi în masă

Au venit, au dat examen câte doi-trei pe un post de director sau director adjunct şi au picat angro. Alţii au promovat concursul, dar trebuie să treacă de Consiliul de Administraţie al şcolilor. Pentru postul de inspector, nici un înscris.

Crina RAICEA

 

Aspiranţii la posturile de director de şcoală scoase la concurs în Dolj au aflat cât de greu este să ajungi din profesor manager. Examenul scris din legislaţie şcolară, proba de calculator, de limbă străină, evaluarea CV-ului şi prezentarea unui proiect au fost prea mult pentru unii candidaţi.

Posturile de director sau director adjunct au rămas în continuare vacante la unele şcoli, după ce nici unul dintre cei doi sau trei candidaţi nu a reuşit să adune cele 90 de puncte necesare promovării.

Pentru postul de director la Şcoala Întorsura s-au înscris trei candidaţi, unul a dat bir cu fugiţii înainte de concurs, iar ceilalţi doi nu au promovat. La Şcolile Pleniţa, Teasc şi la Şcoala nr. 1 Poiana Mare pentru scaunele de director au concurat câte doi candidaţi, dar nici unul dintre ei nu a ajuns manager. Şi postul de director de la Grădiniţa „Nicolae Romanescu“ din Craiova a rămas neocupat, după ce amândoi candidaţii înscrişi au picat, iar la Grădiniţa nr. 36 singurul cadru didactic care a vrut să devină director nu a fost promovat.

 

Directorii adjuncţi, trimişi în faţa CA-urilor

 

Dacă pentru cadrele didactice care au aspirat la scaunul de director, bătălia s-a terminat, cei care vor să ajungă directori adjuncţi şi au promovat concursul va trebui să treacă de Consiliul de Administraţie al şcolilor. La unele unităţi de învăţământ, membrii consiliului au de ales între doi sau chiar trei candidaţi care au luat concursul. La Şcoala Braloştiţa, trei cadre didactice au trecut de concursul de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi aşteaptă decizia consiliului, iar la Şcolile Işalniţa şi Mârşani, câte doi candidaţi se luptă să treacă de CA.

Probele concursului le-au dat mari bătăi de cap şi aspiranţilor pentru posturile de directori adjuncţi, în unele cazuri picând toţi candidaţii. La Şcoala Orodel, a fost scos la concurs un post de director adjunct. Trei cadre didactice l-au dorit şi toate trei au primit verdictul „nepromovat“. La Şcoala Călăraşi, din doi posibili directori adjuncţi, nici unul nu a reuşit să obţină cele 90 de puncte necesare promovării, iar la Şcoala nr. 2 Calafat, singurul candidat înscris pentru concursul de director adjunct nu a promovat.

Posturile rămase libere vor fi ocupate prin detaşare de cadre didactice alese de conducerea liberală a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj. Inspectoratul a scos la concurs 38 de posturi de director pentru care s-au înscris 70 de candidaţi şi 26 de director adjunct pentru care s-au înscris 44 de cadre didactice.

 

ISJ nu reuşeşte să îşi facă imagine

 

Cadrele didactice se bat pentru câte un post de director, fie el plin sau adjunct, dar nu vor să fie inspectori şcolari. Concursul pentru două posturi de inspectori, de minorităţi şi de imagine, s-a anulat după ce candidaţii şi-au retras dosarele. Pentru postul de inspector de imagine, şi-au depus dosarele doi candidaţi. Actualul purtător de cuvânt al ISJ Dolj, Ofelia Burtea, şi alt cadru didactic, dar amândoi şi-au retras dosarele. Nici pentru postul de inspector pentru minorităţi nu s-a înscris nici un concurent.

„Pentru postul de inspector la minorităţi va rămâne Lucian Cherata, care nu se poate înscrie la concurs pentru că nu îndeplineşte una dintre condiţii, nu face parte dintr-o minoritate. Pentru postul de imagine vom găsi o persoană potrivită. Ambele posturi se vor scoate la concurs în sesiunea din martie“, a explicat Luminiţa Popescu, inspectoarea şcolară generală a ISJ Dolj.

Ofelia Burtea a demisionat ieri din postul de purtător de cuvânt al ISJ Dolj şi s-a întors la catedra de limba şi literatura română de la Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII