6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCE Turceni, decapitat de DNA

CE Turceni, decapitat de DNA

Directorul general al Complexului Energetic Turceni – Gorj, Dumitru Cristea, a fost reţinut ieri pentru abuz contra intereselor persoanei de procurorii DNA din Târgu Jiu.
Inspectorul Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, a declarat că directorul general al CE Turceni a fost dus în arestul inspectoratului pentru 24 de ore, unde şi-a petrecut noaptea. Cristea este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanei, cu scopul de a obţine foloase necuvenite pentru sine sau pentru alţii.
Potrivit procurorilor DNA, Dumitru Cristea ar fi cumpărat pentru CE Turceni un utilaj (buldotanc) la un preţ supraevaluat, care s-a dovedit defect. Prejudiciul estimat de anchetatori se ridică la 800.000 de lei. Tranzacţia a fost făcută în vara lui 2007 cu o firmă privată care i-ar aparţine fostului prefect de Gorj, Mugurel Surupăceanu.
În urmă cu o săptămână, procurorii anticorupţie au decis punerea sub sechestru asigurător a unei părţi din averea lui Dumitru Cristea. DNA anchetează şi alte persoane din conducerea CE Turceni, precum şi oameni de afaceri implicaţi în tranzacţie. Averea lui Cristea şi a soţiei sale depăşeşte 1,8 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU