13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO viaţă la lumina lumânării

O viaţă la lumina lumânării

16 familii din comuna vâlceană Măldăreşti trăiesc fără curent electric. Sărăcia şi lipsa unui venit lunar i-au determinat pe oameni să-şi petreacă viaţa  la lumina lumânării. 

Comuna Măldăreşti este situată la 40 de kilometri de Râmnicu Vâlcea, într-un peisaj mirific. Deşi suntem în secolul XXI şi nu mai concepem viaţa fără calculator sau fără telefon mobil, unii semeni de-ai noştri nu se pot bucura de aceste facilităţi ale lumii moderne pentru că nu au avut niciodată curent electric. Este cazul a 16 familii care locuiesc în câteva sate răzleţe din comuna Măldăreşti.
„Sunt familii care au copii la şcoală, aceştia fiind nevoiţi să îşi facă temele până se lasă seara, pentru că apoi trebuie să înveţe la lumina lumânării. Cele 16 familii sunt răspândite în patru sate ale comunei. Pentru ca aceşti oameni să fie racordaţi la reţeaua de energie electrică este necesară suma de 50.000 de euro, bani care se vor obţine prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală“, a precizat Ionel Dragu, primarul comunei Măldăreşti.
 „Suntem bătrâni şi abia dacă ne mai putem descurca. Nu am avut niciodată curent. Eu pensie nu am, ci doar un ajutor social de la primărie, care de-abia îmi ajunge ca să îmi cumpăr câte o pâine. De unde să mai am eu bani ca să plătesc să mi se instaleze lumina?…“, a spus Maria Fâu, o bătrână din Măldăreşti. Ionel Dragu promite că, în cel mai scurt timp, va încerca să rezolve problemele legate de energia electrică: „Voi lupta să aduc lumina în casele acestor săteni, care au avut ghinionul să locuiască departe de stradă. La noi în comună au mai existat familii care nu erau racordate la reţeaua de electricitate, însă, din fericire, problema lor s-a rezolvat în urmă cu patru ani, când satul Roşoveni a fost racordat la reţeaua de energie electrică“. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU