6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalJandarmii vor păzi secţiile de votare

Jandarmii vor păzi secţiile de votare

Aproximativ 275 de jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mehedinţi vor asigura paza la secţiile de votare, dar şi ordinea publică la scrutinul din 30 noiembrie. Ei vor asigura paza tipografiei unde are loc tipărirea buletinelor de vot, a transportului acestora de la tipografie la secţiile de votare şi de la secţii către Biroul Electoral Judeţean.
Paza şi protecţia Biroului Electoral Judeţean, precum şi a 51 de secţii de votare (31 în Drobeta Turnu Severin, cinci în Orşova, două în Baia de Aramă, două în Vânju Mare, cinci în Strehaia, două în Căzănesti, două în Floreşti, două în Gogoşu) se vor afla, de asemenea, în responsabilitatea jandarmilor.
„Jandarmii vor urmări respectarea prevederilor legale privind comercializarea băuturilor alcoolice în zona secţiilor de votare, evitarea oricăror incidente care ar putea periclita exercitarea în condiţii de siguranţă a dreptului la vot, precum şi împiedicarea desfăşurării oricărei activităţi electorale sau care ar putea influenţa opinia alegătorilor. La solicitarea preşedinţilor comisiilor constituite la secţiile de votare, jandarmii vor acţiona pentru rezolvarea oricăror probleme sau incidente care ar putea să vizeze ordinea şi liniştea publică“, a declarat Claudia Mendea, purtătoarea de cuvânt a IJJ Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS