8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Hoţie ca în codru

Se fură tot mai mult în Dolj. Statisticile poliţiei indică faptul că în judeţ se comit zilnic patru furturi din locuinţe şi societăţi comerciale. Furturile au luat amploare în 2008 faţă de anul precedent, în timp ce oamenii legii au rezolvat mai puţine cazuri.

Luând în considerare primele nouă luni ale acestui an, în evidenţele Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dolj sunt înregistrate 613 sesizări de furt din societăţi comerciale, iar 409 doljeni
s-au plâns că locuinţele le-au fost călcate de hoţi. Majoritatea faptelor s-au comis pe raza oraşelor, 516 furturi din societăţi comerciale şi 223 de furturi din locuinţe fiind înregistrate în mediul urban. Câte cazuri a rezolvat poliţia în acest timp? Oamenii legii au reuşit să soluţioneze doar unul din patru furturi din magazine – în mediul urban proporţia se schimbă la un caz din cinci – şi unul din două furturi din locuinţe. Anul 2008 s-a dovedit mai prost din punct de vedere al indicatorilor statistici poliţieneşti decât 2007. În primele trei trimestre ale anului trecut, numărul sesizărilor de furt din magazine era mai mic, respectiv 515, dintre care 428 în mediul urban. Poliţiştii au reuşit anul trecut să rezolve 130 de cazuri dintre acestea. Restul patronilor păgubiţi aşteaptă şi astăzi ca oamenii legii să îi descopere pe făptuitori, stând la coadă alături de cei 465 de comercianţi prădaţi de hoţi în 2008.

În ceea ce priveşte spargerile din locuinţe, 444 de doljeni au depus plângeri în 2007, mai mult de jumătate dintre acestea fiind înregistrate în mediul urban, numai 190 de cazuri fiind soluţionate. „În cazurile nerezolvate până în prezent se întreprind măsuri pentru identificarea autorilor“, a declarat subcomisar Florentina Popescu, purtătoarea de cuvânt a IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII