17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSens giratoriu în Craioviţa

Sens giratoriu în Craioviţa

http:http://www.youtube.com/watch?v=FPn4uKGhKSQ

În Craiova a mai apărut un sens giratoriu, chiar în mijlocul celui mai mare cartier al oraşului, Craioviţa. Pentru amenajarea altor două intersecţii se fac proiecte.

 

În cel mai mare cartier al Băniei, Craioviţa, la intersecţia bulevardului Oltenia cu strada George Enescu, a fost instituit de ieri un sens giratoriu. Lucrarea este parte integrantă a proiectului de două milioane de lei pentru modernizarea străzii George Enescu, lansat săptămâna trecută cu bani de la ultima rectificare a bugetului de stat. Potrivit răspunzătorilor, până la sfârşitul lunii noiembrie vor fi terminate atât lucrările de amenajare a sensului giratoriu, cât şi cele de asfaltare a străzii George Enescu. În interiorul construcţiei din intersecţia bulevardului Oltenia cu strada George Enescu vor fi amenajate spaţii verzi, la fel ca în intersecţia bulevardului Dacia cu strada Amaradiei. Primarul Antonie Solomon a spus că, iniţial, dorea ca aici să fie instalată o statuie, însă nu pot fi executate lucrări în infrastructură din pricina reţelelor de utilităţi. În inima Craioviţei se construieşte a patra intersecţie cu sens giratoriu din 2008, după ce în vară au fost realizate două giratorii pe strada Unirii şi unul pe bulevardul Dacia.

 

2009, anul asfaltului

 

În 2009, alte două giratorii vor fi amplasate în Bănie, unul pe bulevardul Dacia, la intersecţia cu Bariera Vâlcii, celălalt – în Valea Roşie, la intersecţia străzii Spaniei cu Împăratul Traian. Potrivit primarului Craiovei, Antonie Solomon, anul viitor va fi decisiv pentru infrastructura rutieră a Craiovei. „Am văzut, pe unde am umblat, că se poate circula fluent oricâte maşini ar fi în trafic, dacă există sensuri giratorii şi străzi bine gândite şi bine întreţinute. Asta încercăm să facem şi noi. Iar pentru 2009 am obţinut bani pentru modernizarea bulevardului Dacia-Decebal, la care însă lucrările vor dura, fiindcă este vorba de 10 km de stradă. Bulevardul Oltenia şi bulevardul Tineretului vor fi modernizate tot în 2009“, a spus Antonie Solomon. Primarul a declarat că în 2009 se va stabili şi cine va întreţine străzile Băniei în următorii patru ani. „În ianuarie sper să putem ţine licitaţia pentru atribuirea lucrărilor de întreţinere a drumurilor, pentru patru ani, prin acord-cadru. Ăsta cred eu că ar fi unul dintre cei mai importanţi paşi pentru o mai bună administrare a infrastructurii rutiere“, a mai arătat Solomon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII