Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Braconieri prinşi cu focuri de armă
Doi braconieri au fost prinşi marţi la Coteana cu focuri de armă. Potrivit poliţiştilor, Gheorghe T., de 19 ani, din localitate, şi Ionuţ V., de 21 de ani, din Slatina, au fost depistaţi pe câmp de paznicul de vânătoare Viorel N., de 29 de ani, din Drăgăneşti-Olt. Aceştia practicau vânătoarea cu un câine rasa Ogar, în perioada interzisă. Braconierii au fost somaţi de paznic să oprească autoturismul cu care se aflau. Au ignorat însă semnalul lui şi şi-au continuat drumul. „Paznicul de vânătoare i-a somat, dar aceştia nu s-au supus. În acel moment, paznicul a folosit armamentul de serviciu, executând un foc în plan vertical şi unul asupra unuia dintre cauciucurile autoturismului. O alică a ricoşat în geamul din spate al maşinii, distrugându-l. Nu a fost rănită nici o persoană“, a declarat comisarul Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Conform acesteia, atât braconierii, cât şi paznicul de vânătoare sunt cercetaţi de poliţie.

Asomarea porcilor, amânată
Ţăranii din Olt vor putea şi anul acesta să îşi sacrifice porcii tradiţional. „Avem şi noi o tradiţie. Aşa cum spaniolii au coridele, noi avem tăiatul porcului… Nici anul acesta nu se va recurge la asomare“, a spus Veronel Bolborea, directorul DSVSA Olt. „Teoretic, procedeul ne-a fost impus de UE. De acesta ar trebui să se ocupe primăriile, pentru a desemna o persoană care va avea drept sarcină asomarea porcilor. Şi apoi, asomatorul este scump, costă aproximativ 3.000 de euro. Ţăranii nu prea au venituri, dar să îl mai plătească şi pe cel care face asomarea! Însă, mai este un aspect. Ştim cu toţii că în mediul rural se obişnuieşte ca mai toţi porcii să fie sacrificaţi de Ignat. Credeţi că va aştepta ţăranul până va veni persoana cu asomatorul?“, a declarat Veronel Bolborea. Porcii nu se vor comercializa nici anul acesta în târguri. „Singurele târguri autorizate din judeţ sunt în Slatina şi Caracal, dar nici aici nu este permisă comercializarea animalelor“, a mai precizat şeful DSVSA.

Cerc pedagogic la Palatul Copiilor
Cadrele didactice de la Palatul Copiilor „Adrian Băran“ din Slatina şi cele de la cluburile copiilor din judeţul Olt se află, ca şi ceilalţi dascăli, în perioada cercurilor pedagogice. Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi cu Palatul Copiilor Slatina, organizează „Interculturalitate în activităţile nonformale“. În cadrul cercului pedagogic, care va avea loc mâine, începând cu ora 10.00, la Palatul Copiilor, se vor desfăşura activităţi având ca teme: apă – sursă şi resursă a vieţii, cuvânt, sunet, culoare şi lumină, precum şi activităţi didactice demonstrative prin aplicarea metodelor şi tehnicilor interactive de grup. Toate acestea sunt împărţite pe ateliere de lucru.

Bannerele PD-L, furate în Colegiul Horezu
Bătălia electorală între candidaţii vâlceni pentru Camera Deputaţilor şi Senat a început cu promisiuni şi cadouri făcute alegătorilor. Şi cum lupta pentru putere este dură, contracandidaţii se sabotează reciproc. Poliţiştii din Slătioara au fost sesizaţi de un sătean că, în noaptea de 10 spre 11 noiembrie, persoane necunoscute au demontat şi sustras trei bannere electorale ale candidatului din partea PD-L, Ion Tudor, la funcţia de deputat pentru Parlamentul României, în Colegiul Horezu. În urma primelor cercetări efectuate s-a stabilit că aceste bannere fuseseră montate pe stâlpii de la reţeaua de iluminat public, respectiv două bannere în satul Rugetu şi unul în comuna Milostea. În cauză, poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării autorilor şi pentru stabilirea legalităţii amplasării respectivelor bannere.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version