7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPreşedinţii secţiilor de votare, desemnaţi sâmbătă

Preşedinţii secţiilor de votare, desemnaţi sâmbătă

Preşedinţii secţiilor de votare şi locţiitorii acestora vor fi desemnaţi sâmbătă, prin tragere la sorţi, de preşedinta Tribunalului Olt, Iuliana Dicu.
În judeţ vor funcţiona 376 de secţii de votare, cele mai multe dintre acestea urmând să fie supravegheate de oameni desemnaţi de primari, din rândul localnicilor.  Deşi Prefectura Olt îşi propusese ca majoritatea secţiilor să aibă preşedinţi din rândul juriştilor, aceştia nu s-au înghesuit să se înscrie pe liste, mai puţin de 100 de jurişti fiind incluşi pe listele pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie. În comunicatul trimis ieri de Tribunalul Olt se arată că tragerea la sorţi va avea loc la ora 11.30, la sediul instituţiei.
În cel mult 48 de ore de la desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor, formaţiunile politice, alianţele electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri, precum şi candidaţii independenţi pot depune contestaţii privind desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor. Contestaţiile vor fi soluţionate în cel mult două zile de la înregistrarea lor.  „Ne aşteptăm să primim mai multe contestaţii privind desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor, întrucât sunt semnalate de reprezentaţii formaţiunilor politice cazuri de incompatibilitate“, a spus, zilele trecute, judecătorul Sorinel Vasile, locţiitorul preşedintelui BEJ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS