16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţiştii ameninţă cu blocarea alegerilor

Poliţiştii ameninţă cu blocarea alegerilor

47.000 de poliţişti nu vor mai lucra peste program pentru a asigura securitatea voturilor şi a secţiilor de votare, la alegerile din 30 noiembrie, dacă parlamentul nu adoptă legea ce prevede majorarea salariilor poliţiştilor cu 10%, a declarat ieri comisarul Marin Gruia, prim-vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) din cadrul MIRA.

„Solicităm introducerea pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, până pe 25 noiembrie, a proiectului de lege aprobat de Senat privind modificarea Legii nr. 138/1999 şi a Ordonanţelor Guvernului nr. 38/2003 şi 64/2006 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului militar din instituţiile publice şi de siguranţă naţională şi a funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor. Odată cu adoptarea acestui act normativ, salariile poliţiştilor ar urma să crească în medie cu 10%“, a precizat Gruia.

Liderul sindicatului susţine că, în cazul în care nu va fi adoptată în luna noiembrie noua lege a salarizării poliţiştilor, aceştia vor refuza să mai asigure paza sacilor şi a secţiilor de votare în orele de după încheierea procesului de vot din 30 noiembrie.

„Poliţiştii au ajuns să care sacii şi să păzească secţiile, în condiţiile în care nicăieri în Uniunea Europeană nu se întâmplă acest lucru“, a mai spus liderul sindical.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII