12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBuletinele de vot au fost tipărite

Buletinele de vot au fost tipărite

Buletinele de vot pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie au fost deja tipărite. Ele se află la firma care le-a realizat, SC Imprimeria SRL Slatina, iar în zilele următoare vor fi mutate în alt spaţiu, încă nestabilit, de unde vor fi distribuite către circumscripţiile electorale din fiecare localitate a judeţului. Săptămâna viitoare, Prefectura Olt va primi şi ştampilele de control şi cele cu menţiunea „Votat“, de la Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA). Celelalte materiale de care este nevoie pentru desfăşurarea alegerilor vot fi distribuite tot de săptămâna viitoare. Potrivit subprefectului Virgil Panduru, în această perioadă, la sediul imprimeriei, se sortează buletinele de vot pe localităţi şi colegii. „După ce vor fi sortate, buletinele vor fi depozitate în altă parte. Având în vedere volumul mare de materiale, nu am stabilit încă un loc de depozitare. Probabil săptămâna viitoare vom decide unde le vom duce. Tot atunci vom face o nouă verificare a lor“, a spus Panduru.
În total, pentru judeţul Olt au fost tipărite 870.000 de buletine de vot. Jumătate dintre acestea, respectiv cele pentru Senat, au câte opt pagini. 125.000 din cele pentru Camera Deputaţilor, ce vor fi distribuite pentru Colegiile 5 şi 6, au câte zece pagini. Preţul total al celor 870.000 de buletine de vot este 324.450 de lei. SC Imprimeria SRL s-a angajat că va tipări, gratuit, şi cele trei feluri de liste necesare pentru alegerile parlamentare. Vor fi făcute câte 3.800 de exemplare din lista electorală suplimentară, extrasul de pe copia listei electorale permanente şi cel de pe lista electorală permanentă. Imprimeria s-a obligat, de asemenea, să aducă hârtia pentru buletinele de vot de la Curtea de Argeş, din rezervele naţionale ale statului. Cantitatea rămasă nefolosită va fi dusă înapoi tot de firma care tipăreşte buletinele.

376 de ştampile de control

Subprefectul Panduru a spus că Prefectura Olt a solicitat MIRA ştampilele pentru alegeri. „Am solicitat 376 de ştampile de control şi 1.650 cu menţiunea «Votat». După ce le vom primi, le vom repartiza pe secţiile de votare“, a declarat subprefectul. Potrivit calendarului de desfăşurare a alegerilor parlamentare, buletinele de vot şi materialele necesare birourilor electorale ale secţiilor de votare vor fi distribuite către preşedinţii acestora cu cel puţin două zile înainte de data alegerilor. Astfel, ele vor ajunge în localităţile judeţului cel târziu pe 28 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS