10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMajorarea salariilor mici - o mare ţeapă

Majorarea salariilor mici – o mare ţeapă

Promisiunile guvernului legate de majorarea salariilor mici sunt, în realitate, „o mare ţeapă“, în condiţiile în care creşterile vor deveni efective abia în martie 2009, în loc de ianuarie şi vor fi acordate în mai multe tranşe, potrivit unor lideri ai marilor sindicate din România.

„Ni s-a promis că ni se majorează salariile de la 1 ianuarie şi astăzi (ieri – n.r.), în guvern, premierul ne-a anunţat că, de fapt, majorările vor avea loc de la 1 martie, urmând ca viitoarea creştere a salariilor bugetarilor să aibă loc la 1 septembrie“, a spus preşedintele Sed Lex, Vasile Marica.

„Noi de asta am amânat greva şi am decis să discutăm cu viitorul guvern, întrucât ni s-ar fi tras o mare ţeapă. Guvernul Tăriceanu şi-a făcut, de fapt, imagine pe seama noastră, a sindicaliştilor“, a adăugat el.

Totuşi, două mari sindicate, Blocul Naţional Sindical (BNS) şi Cartel ALFA, au semnat ieri cu guvernul acordul privind salarizarea în sistemul bugetar.

„S-a dovedit că Dumitru Costin (preşedintele BNS – n.r.) a fost astăzi oaia neagră a Guvernului Tăriceanu, fiind singurul care a semnat acordul de principiu privind salarizarea în sectorul bugetar“, a spus Marica.

El a adăugat că vrea să iniţieze o reformă a sindicatelor, „pentru a nu mai trage unii hăis şi alţii cea“.

La rândul său, preşedintele CNSLR-Frăţia şi al Sanitas, Marius Petcu, a explicat cum ar fi urmat să aibă loc majorările salariale în sectorul bugetar. „Ni se va acorda 25% în două trepte, în martie şi septembrie, dar, de fapt această majorare urma să se dea celor cu salarii cuprinse între 600 şi 700 de lei. Or, eu, în Sănătate, cu sindicatul pe care îl reprezint (Sanitas – n.r.), nu am nici un salariu sub 700 de lei, şi uite cum o creştere de 25% a salariilor mici s-ar fi transformat, de fapt, în una de 17%, în două tranşe“, a precizat Petcu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII