10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPeste 350 de apartamente noi pentru slătineni

Peste 350 de apartamente noi pentru slătineni

Consilierii locali au aprobat Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) privind construirea ansamblului de locuinţe „Complex Rezidenţial Royal 1“. Blocurile vor fi ridicate pe strada Eugen Ionescu, în vecinătatea cartierului celor 600 de apartamente.

Aleşii locali au aprobat în şedinţa de consiliu care a avut loc săptămâna trecută planul urbanistic de detaliu pentru construirea unui ansamblu de peste 350 de apartamente.
„Complexul Rezidenţial Royal 1“ va fi construit în sistem privat de o firmă care a cumpărat în iulie de la primărie suprafaţa de 4.200 de metri pătraţi, situată în Slatina, zona Textilistului, strada Eugen Ionescu.
„Se va construi un ansamblu rezidenţial format din patru blocuri de locuit cu nouă etaje plus mansardă şi un bloc (edificiu central) cu cinci etaje şi mansardă. La subsol, pe trei etaje, vor fi amenajate garaje, locuri de parcare, sală de maşini, camere pentru contoare, încăperi pentru rezervoare de apă şi camera pompelor“, este specificat în certificatul de urbanism care priveşte construcţia noului cartier.

Locuinţe cu unul şi două dormitoare

Proiectantul a propus realizarea a două blocuri de locuinţe dispuse în formă de „L“, încheiate cu două blocuri mai mici. În mijloc va fi aşezat edificiul central. Cele cinci blocuri vor cuprinde 65 de locuinţe cu un dormitor şi 319 cu două dormitoare.  În proiect mai sunt prevăzute o piaţă centrală şi un centru de fitness.
Ansamblul rezidenţial este propus să aibă acces auto şi pietonal cu lăţimea de 5,50 metri. Alimentarea cu apă a cartierului se va asigura prin racordarea la reţeaua cu apă potabilă a oraşului.
Alimentarea cu energie electrică se va face prin racordarea la reţeaua de joasă tensiune existentă în zonă, canalizarea interioară şi apele menajere vor fi preluate de o reţea distinctă care le va deversa în canalizarea oraşului, iar încălzirea se va face cu ajutorul unei centrale termice cu tiraj forţat.
City managerul Slatinei, Minel Prina, nu a putut da un răspuns clar în ceea ce priveşte demararea lucrărilor de construcţie pentru noul cartier: „Este o investiţie privată. Deocamdată, a fost făcut primul pas. A fost aprobat PUD-ul. La începutul anului viitor, probabil că le vom da autorizaţia de construire“. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS