17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFuncţionarii publici decid asupra ofertei guvernului

Funcţionarii publici decid asupra ofertei guvernului

Consiliul unional al Alianţei Sed Lex se întruneşte astăzi în şedinţă extraordinară să hotărască dacă renunţă la greva generală anunţată pentru 13 noiembrie, după ce guvernul a promis majorarea salariilor mici din administraţie cu până la 25% din 2009, a declarat ieri liderul sindical, Vasile Marica.

„Rugămintea guvernului a fost să discutăm cu reprezentanţii noştri din teritoriu pentru a stabili ce vom face cu greva generală. Deocamdată, pot spune că decizia noastră este să facem grevă, însă o hotărâre în acest sens vom lua mâine (astăzi – n.r.)“, a explicat liderul Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex.

El a adăugat că „este pentru prima dată când guvernul acceptă o discuţie despre personalul contractual, care este cel mai prost plătit din România, în condiţiile în care aproape 500.000 de funcţionari publici câştigă mai puţin de 1.000 de lei“.

Marica a mai spus că reprezentanţii Sed Lex vor hotărî astăzi dacă vor accepta o creştere în trepte a veniturilor mici cu 15%, respectiv 25%.

Aproape 100.000 de funcţionari publici afiliaţi sindicatului Sed Lex au anunţat că vor intra în grevă generală pe termen nelimitat începând cu 13 noiembrie, după ce Ministerul Economiei şi Finanţelor a refuzat majorarea salariilor acestora cu 50%. Printre grevişti ar urma să se numere şi personalul din primării, angajaţii direcţiilor de finanţe publice, ai trezoreriilor, caselor judeţene de pensii, oficiilor pentru protecţia consumatorului şi ai caselor judeţene de asigurări de sănătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS