10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalConducerea Liceului din Strehaia, sancţionată

Conducerea Liceului din Strehaia, sancţionată

Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi a sancţionat, cu reţinerea a 15 la sută din salariu pentru trei luni, conducerea Liceului „Matei Basarab“ din Strehaia, unde, în urmă cu două săptămâni, un elev din clasa a IX-a a fost omorât în bătaie de un coleg de clasă.

MEHEDINŢI. Inspectorul general adjunct al ISJ Mehedinţi, Antonică Mateescu, a spus că decizia sancţionării conducerii Liceului „Matei Basarab“ din Strehaia, după ce în urmă cu două săptămâni un elev a fost omorât în bătaie de un coleg de clasă, a fost comunicată conducerii unităţii.

„S-a constituit o comisie de cercetare internă, formată din reprezentantul sindicatului şi profesori care au gradul didactic cel puţin egal cu cel al persoanelor cercetate. Sunt vizaţi profesorul de religie, dirigintele clasei şi profesorii de serviciu din acea zi. Preotul nu ştia că are oră la acea clasă şi de la începutul anului nu venise deloc, după cum au susţinut şi elevii. Vinovaţi de acest lucru sunt preotul, pentru că nu s-a interesat, şi conducerea şcolii, pentru că nu l-a informat. Dirigintele a spus că ştia că între cei doi elevi era un conflict. În ceea ce priveşte profesorii de serviciu, aceştia sunt vinovaţi pentru că nu au observat că elevii au părăsit şcoala înaintea finalizării orelor de curs“, a spus inspectorul general adjunct Antonică Mateescu.

Directoarea generală a Liceului „Matei Basarab“, Delia Marieta Popescu, şi directoarea adjunctă Sabina Gonciulea au fost sancţionate de ISJ Mehedinţi cu reţinerea a 15 la sută din salariul de bază şi din indemnizaţia de conducere pe o perioadă de trei luni. În ceea ce-l priveşte pe preotul Irinel Troacă, Episcopia Severinului şi Strehaiei nu a luat încă o decizie şi aşteaptă concluziile finale ale comisiei şcolare.

Reamintim că Daniel M., din localitatea mehedinţeană Stângăceaua, elev în clasa a IX-a la Liceul din Strehaia, a fost omorât pe 24 octombrie de colegul său de clasă Claudiu M., chiar în parcul din centrul oraşului, după ce plecaseră de la ora de religie întrucât preotul Irinel Troacă nu venise la clasă. Potrivit organelor de cercetare, Claudiu M. l-a lovit cu piciorul în piept pe Daniel M., iar acesta din urmă a intrat în stop cardio-respirator. Medicii de la Spitalul Strehaia nu au mai putut să facă nimic pentru Daniel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU