8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBanii de drumuri, repartizaţi pe criterii politice

Banii de drumuri, repartizaţi pe criterii politice

Localităţile din judeţul Vâlcea conduse de primari PNL nu au primit fonduri de la consiliul judeţean, din banii repartizaţi de guvern pentru modernizarea drumurilor comunale. Conform proiectului CJ, de bani vor beneficia localităţile cu edili PSD şi PD-L.

Consilierii judeţeni au aprobat ieri în şedinţă extraordinară repartizarea celor 20.000.000 de lei, alocate de guvern judeţului Vâlcea, la sfârşitul lunii trecute, pentru modernizarea drumurilor şi podurilor.
Conform proiectului de hotărâre, din cele 20.000.000 de lei, 8.000.000 au fost repartizate pentru 24 de localităţi pentru modernizarea drumurilor comunale şi 12.000.000 de lei – pentru drumurile şi podurile judeţene.
Ion Câlea, preşedintele CJ Vâlcea, a subliniat la începutul şedinţei că fondurile s-au repartizat ţinând cont de starea arterelor de circulaţie judeţene şi comunale, de întreţinerea şi reparaţie lor, de lucrările începute, de zonele izolate şi pentru a asigura o legătură fluentă între localităţi.
 Cele 24 de localităţi care au primit 8.000.000 de lei pentru modernizarea drumurilor comunale sunt: Amărăşti, Bărbăteşti, Buneşti, Copăceni, Creţeni, Dăeşti, Frânceşti, Goleşti, Ioneşti, Laloşu, Livezi, Măldăreşti, Mădulari, Milcoiu, Oteşani, Roeşti, Slătioara, Suteşti, Şuşani, Vaideeni, Vlădeşti, Călimăneşti, Horezu şi Râmnicu Vâlcea.

„Eu sunt preşedinte de CJ…“

Nici unul dintre cei zece consilieri PNL nu a votat proiectul de repartizare a fondurilor, susţinând că banii sunt împărţiţi pe criterii politice, nici o localitate condusă de primari liberali neregăsindu-se printre cele 24. „Zona de nord a judeţului, unde infrastructura e impracticabilă şi se aşteaptă bani din 2004, nu a primit nimic. Această zonă, unde drumurile sunt de pământ ori balastate, e dezavantajată din nou“, a spus Cristian Buican, consilier PNL.
Preşedintele Câlea, i-a explicat că, în acea zonă, s-au mai efectuat lucrări pe SAPARD şi că repartizarea banilor s-a făcut corect. „Ne-am aplecat spre partea tehnică, nu spre politică“, a susţinut Câlea. La şedinţă a participat şi Ion Buşagă, primarul comunei Berislăveşti.
„DJ 703G, care trece prin localitatea Berislăveşti şi e distrus de alunecările de teren, nu a primit nici un leu. Acest drum leagă judeţele Vâlcea şi Argeş, în prezent circulaţia fiind întreruptă. Numai domnul Câlea a venit de şapte ori în zonă şi a promis că ne ajută, nu mai vorbesc de cei doi vicepreşedinţi. O să ajung ca într-o zi să urc toţi oamenii în autobuze, să vin cu ei la prefectură ca să facem un miting să rezolvăm problema. Aceşti bani s-au alocat numai pe criterii politice“, a declarat primarul Buşagă. Ion Câlea i-a spus edilului că nu face nimic pe criterii politice în CJ.
„Localitatea nu a fost prinsă pentru că am informaţii că va primi bani din fondul de rezervă pentru situaţii de urgenţă. Nu e nici o neglijenţă. Deocamdată, eu sunt preşedinte de CJ, iar dumneavoastră – primar“, a spus preşedintele CJ Vâlcea. Supărat, primarul din Berislăveşti a părăsit sala de şedinţe.
Ion Câlea le-a mai precizat consilierilor PNL că banii pentru drumuri au fost obţinuţi de el de la guvern. „Cele 20.000.000 de lei sunt obţinute prin efortul meu. Am cerut 35.000.000 de lei pentru drumuri, dar mi-au dat 20.000.000. Dacă suma era mai mare, ţineam cont de toate problemele“, a declarat Câlea. Proiectul a fost votat de consilierii PSD şi PD-L, în timp ce consilierii PNL s-au abţinut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS