Acasă Local Gorj Avertismentul cadrelor didactice

Avertismentul cadrelor didactice

Aproximativ 5.200 de cadre didactice din învăţământul gorjean au intrat ieri în grevă de avertisment timp de două ore. Între 12.00 şi 14.00, profesorii şi învăţătorii le-au spus elevilor veniţi la şcoală poveşti.

GORJ. Cadrele didactice din judeţul Gorj, afiliate la Sindicatul Liber din învăţământ, au intrat în grevă de avertisment ieri, în intervalul 12.00-14.00. Profesorii au supravegheat elevii care au ales să stea în clase şi le-au spus poveşti: „Am avut la prima oră, adică la cea de la 12.00, doar trei elevi. Restul clasei s-a dus în oraş. Cu cei trei am stat de vorbă, le-am spus poveşti de la Paris şi a fost foarte bine. Le-a plăcut. Ei înţeleg că noi luptăm pentru drepturile noastre“, a spus un cadru didactic de limba franceză din cadrul Şcolii Generale nr. 8 din Târgu Jiu. „I-am lăsat să deseneze, să povestească între ei. Au fost cuminţi, mai ales că ora viitoare este ultima şi vor putea pleca acasă. Au mai fost câţiva care au plecat dinainte de 12.00“, a afirmat un profesor de la Liceul nr. 4 din municipiu.

 

85% din cadrele din Gorj, în grevă

 

Potrivit lui Gheorghe Câlniceanu, preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ Gorj, aproximativ 85% din totalul membrilor de sindicat au intrat în grevă, chiar dacă li se va opri din salariu contravaloarea celor două ore: „Le-am spus de la bun început oamenilor că li se vor opri bani din salariu, dar majoritatea au ales să intre în grevă. La Ciuperceni, Albeni, Bâlteni, Ţânţăreni şi Bustuchin au participat toţi membrii sindicatului, adică peste 100 de cadre didactice. Astea sunt unităţile şcolare de care răspund eu. În această seară (aseară – n.r.) voi avea o întâlnire cu toţi liderii de sindicat, să-mi spună cum a decurs greva în teritoriu. Profesorii au stat la ore şi au supravegheat elevii“, a declarat Gheorghe Câlniceanu.

Exit mobile version